Det Overnaturliges illustrationer

 

Kære Erwin!

Vil DET OVERNATURLIGE blive illustreret?

Illustrationerne med tilhørende tekst i O&M holder jeg meget af, og gav dig god mulighed for at supplere bøgerne med opløftende digressioner, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad vi eventuelt går glip af, hvis DO ikke er illustreret, men i så fald er det måske et spørgsmål om copyright?

Du har tidligere nævnt, at du er stærkt nærsynet på det ene øje, hvorfor det undrer mig, du ikke bruger briller, hvilket jo ville være praktisk i mange tilfælde – især når du er glad for film og har en smuk hustru (dog ikke nær så smuk som min). How come? Det er et af disse spørgsmål, man ikke kan finde en passende anledning til at spørge om, men som alligevel nager en; det kunne jo være, der var en forbløffende forklaring på det.

Venlig hilsen

Jesper Fontain

PS. "Den forbudte kærlighed" var en glædelig udvidelse af BATHOS!

 


 

SVAR

 

I så fald formodentlig kun med strengt nødvendige diagrammer, o. l. En årsag er naturligvis copyright, men du må også tænke på, at DET OVERNATURLIGE er næsten tre gange så stor som OKKULTISME, hvorfor illustrationer i stor stil ville umuliggøre, at den blev den håndbog, den er tænkt som.

Endvidere henvender de to bøger sig nok ikke til helt det samme publikum. OKKULTISME var en coffee table book, en slags krydsning imellem et faglitterært værk og en af de sædvanlige læse-let-bøger om emnet.

DET OVERNATURLIGE derimod er så eksakt som en universitetslærebog i kirurgi. Men det er da rigtigt, at mange begyndte med at læse billedteksterne – og i øvrigt ofte aldrig kom videre.

Jeg har (havde) et såkaldt dovent (venstre) øje, som jeg er meget glad for, idet det betyder, at jeg er et af de få mennesker, der aldrig vil behøve briller, hvilket altid har stået for mig som en utålelig invaliditet – bortset fra det idiotiske udseende, det giver bæreren. Jeg har jo nu nået den alder, hvor mit unge øje er ved at blive gammelt (langsynet) hvilket normalt ville betyde læsebriller.

I stedet er mit nærsynede øje så ved at blive ungt, så at jeg nu begynder at kunne læse med det. Mit syn vil altså til stadighed blive bedre og bedre, idet jeg nu også er ved at kunne se fjerne ting (med mit gamle øje).

Hidtil har jeg vel kunnet læse et butiksskilt på et par hundrede meters afstand, så jeg har egentlig aldrig bemærket det før nu, hvor denne afstand er øget betydeligt. Forbløffende – jo, på en vis måde.

PS: Din kone smukkere end min? Og så foreslår du mig at bruge briller!