En time

 

Hejsa,

Hvorfor er det vigtigt for dig at fortælle, at du brugte en time på de ti første sider til manuskriptet af Ousia? Det minder mig om, at jeg kendte nogen, der havde en tendens til at skrive i kildekoden til deres programmer, at det var lavet på 5 minutter, hvis det var en lille programstump, og de øjensynligt var stolte af ikke at have brugt længere tid. Er det et specielt kvalitetsstempel? Eller er det egentlig ikke lidt "jeg er altså lidt sej, når jeg ikke behøver bruge mere tid"-agtigt? ;)

Hilsen
Ham der brugte uforholdsmæssigt lang tid på at skrive dette indlæg

Forøvrigt... Hvem er Mozarat?

 


 

SVAR

 

Jeg tror, det er en reaktion på det evige amatør-argument, at man ”venter på inspiration”, når sagen i virkeligheden er, at man ikke kan tage sig sammen. Jeg tror næppe, nogen vil beskylde mine værker for at være rutine-prægede, men ikke desto mindre skriver jeg altså en roman på et til to år.

Tro mig, pengene til bussen dukker ikke magisk op i din lomme, hvis du venter tilstrækkelig længe ved stoppestedet. Enten har du det, eller også har du det ikke, og hvis du har det, er det en vandhane, du simpelt hen lukker op for, og det, der kommer ud, er af tilstrækkelig interesse til, at det bliver udgivet.

Det er et godt princip, der forhindrer dig i at rende rundt i femten år og plage dine medmennesker med din ene, sølle, uudgivne digtsamling. Hvis jeg ville være snedker og konstaterede, at det tog mig en time at slå et søm i, ville jeg også blive noget andet - så enkelt er det!

Og så undrer det mig i øvrigt, at du ikke kender Wolfram Amadamus Mozarat. Det gør Axel åbenbart!

PS: Jeg er sikker på, at det tog dig lang tid at skrive dit indlæg. Men det blev det ikke specielt meget bedre af, vel?