Søjlen i Helsingør

 

Kære Erwin!

Jeg er bekendt med, at du på et tidspunkt oprettede en søjle i Helsingør, som skulle være et yderst effektivt fokalpunkt; yderligere skulle søjlen være smykket med en virksom koan. Jeg har set søjlen afbildet på et af Faklens forsider, men meget mere ved jeg ikke, og jeg kan ikke finde nogen tekster derom.

Jeg kunne godt tænke mig at foretage en ekskursion dertil (inden år 2004), hvor jeg bor i nærheden af søjlen og forsøger at tilegne mig koanen (vil en uge være tid nok til i det mindste at komme den igennem?). Jeg forestiller mig, at både ånden og jeg vil blive glad for rødvin, men ellers håber jeg, du vil give mig lidt vejledning og fortælle lidt om søjlens baggrund. Lidt skal dog ikke tages for bogstaveligt.

Kærlig hilsen
Jesper Fontain

 


 

SVAR

 

Søjlen står skam i Hovedstaden! Tag S-toget til Frihedens Station og gå et par hundrede meter sydpå ad Hvidovrevej (if memory serves - eller skulle du kunne se den fra stationen) - den er omtrent på højde med Rundetårn, so you can hardly miss it.

Resten må vist være en sag mellem dig og den. Held og lykke på din pilgrimsfærd - den være hermed anbefalet alle interesserede!