Hvor lang tid bruger du?

 

Du har gentagne gange givet udtryk for at denne hjemmeside egentlig bare er en undskyldning for at reklamere for dine kurser. Alligevel finder du tid til at besvare endog rigtig mange spørgsmål (flere end jeg gad besvare, hvis nogen nogensinde skulle være interesseret i min holdning og begynde at skrive til mig), og så vidt jeg har forstået har du endda din egen webmaster, udgiver en regelmæssig tegneserie etc. Du må da bruge ualmindeligt meget tid på det?
Jeg har overvejet om det kunne være for at pleje den kult der, omend sikkert vanskelig og umulig at få til at forstå dig, jo også er lukrative, faste købere af dine bøger. Men du har sagt at denne kult af læsere, ikke er sammenfaldende med dem der besøger dig her. Hvad vil du så egentlig med os?

 


 

SVAR

 

Jeg bruger vel i gennemsnit en halv til en hel time om dagen på enw.dk. Det kan virke overdrevet, men du må tænke på, at det er med hjernen på stand-by – altså i virkeligheden en slags afslapning.

Jeg kunne selvfølgelig også se en halv film. Nej - jeg tror ikke, siden gør hverken til eller fra, når det gælder om at udbrede det glade budskab (køb Neutzsky-Wulff!)

Omtrent det samme antal læsere ville formodentlig, hvis de nogen sinde gik ind på den, være irriterede over, at enw (også) er sådan en fjollerøv, og lettede. Men så kan man altså erfare, hvornår det næste kursus er, og hvad det handler om, og måske få svar på et spørgsmål, hvis det ikke er for begavet og krævende at besvare.

Men jeg synes da, det er sjovt og beroligende, hvis folk ganske uforpligtede af mine langhårede teorier kan gå ind og få sig et billigt grin. Selvfølgelig er det også sjovt for mig, ellers ville jeg jo ikke gide.

I don’t get out a lot - hvilket måske hænger sammen med, at jeg har alt, hvad jeg behøver eller nogen sinde kunne ønske mig, i min lille ”borg”. Er man så rimelig kvik i replikken, kan det være en lettelse at komme af med lidt af det på denne måde.

To be a legend in your own time er da smigrende, men også a bit of a pain. Jeg ville ønske, sladretanterne havde lidt mere fantasi – men måske er det ikke muligt at leve op til det faktuelle uhyres præferencer og generelle ryggesløshed.

Min eneste bekymring er nok, at nogen skal tage enw.dk alvorligt. Jeg kan garantere for, at den er præcis lige så meget tidsspilde som en film af von Trier eller et eksemplar af Ekstra Bladet - bare lidt mere intelligent.

(Tid anvendt på dette spørgsmål: 7 min.)