Det ægteskabelige og religiøse forhold

 

Kære Erwin

Du skriver i ”Den forbudte kærlighed” (Bathos nr. 6):

”Det religiøse forhold antager, som angivet i DET OVERNATURLIGE, altid en af fire former: En mand til en succubus, en kvinde til en incubus, en mand til en indviet kvinde, eller en kvinde til en IE.”

I artiklen skriver du om det oprindelige og intense kærlighedsforhold mellem manden og kvinden, som udfolder sig i den egentlige sadomasochisme, og drager en parallel til det religiøse forhold mellem guden og mysten, samtidig med, at det gøres klart, at der er en tydelig adskillelse. Men når begge forhold er så intense, at der ikke synes at være plads til andet, er der så ikke risiko for, at det ene udkonkurrerer det andet?

Hvad står forkortelsen IE for?

Venlig hilsen

Jesper Fontain

PS.

Hvis det blev nævnt på kurset, må det have været en af de sene aftener...

 


 

SVAR

 

Jo bestemt – og det har også været en vigtig pointe for mig at forsøge at viderebringe, fordi mange synes at have blandet det hele sammen, deres private erotiske præferencer med de rituelle forudsætninger for et seksuelt funderet gudsforhold. Det er jo også så moderne – det hele er jo aftenskolekurser, der skal hjælpe os med vores parforhold og personlige udvikling.

Jeg bærer nok også selv en del af skylden, fordi jeg ofte har givet udtryk for, at et ”jordisk” kærlighedsforhold kan bringe en til at forstå, hvad det himmelske indebærer. Det grundlæggende problem er naturligvis, at vi med DET OVERNATURLIGE er ude på dybt vand, man kan uddanne præst(ind)er med den, og så er man nødt til at erstatte en del af hyggesnakken med ofte ilde hørte begrænsninger og advarsler.

IE står for Ish Elohim. Eller Ikke-Eksisterende, om du vil – in other words: cortically challenged.