Til Stinne 2

 

Erwin..

Lige en kommentar til brevet til "mig", hvor jeg bliver anbefalet at læse "Verden" , du siger at der er Jesus også med i og at den er længere end Skrækkens ABC. for det 1. så er jeg ikk nogen dybt religiøs kristen, jeg er bare troende og syntes at det er forkert at spotte Guds navn.. det kan godt være at du ikk gør det bevist, men sådan lyder det når man for fortalt om dine bøger ( her ved er det ikk at læse en anmeldelse af en boganmelder, men fra min kæreste som har læst Verden, Rum, 2000, Havet, GUD, Annodomini, Ufo, ) og det med at verden er en lang bog derfor kan jeg da godt læse den.. det kommer bare til at gå lang tid, når der er hus, kæreste og barn der skal passes.. netop den bog har min kæreste også prøvet at få mig til at læse.. og den vil jeg gerne læse hvis jeg syntes om Skrækkens ABC. jeg skal jo begynde et sted ikk.. ?? og til sidst et ønske fra min kæreste han vil høre om du har et eksemplar af bogen "Faust" som du gerne vil sælge?? han har ledt efter den længe men kan ikk finde den nogen steder..
Med Venlig Hilsen Stinne Chéri..

 


 

SVAR

 

Kære Stinne! for du lyder godt nok som en sød pige …

Jeg tror stadig, SKRÆKKENS ABC er et godt sted at begynde (og ende, hvis du nu ikke synes om den!)

FAUST er en af de bøger, jeg har et eksemplar af (der er en halv snes stykker, jeg ikke ejer selv) eller rettere: (min) Helena har et, og jeg tror ikke, hun vil af med det.

I øvrigt: Mange (især) piger har læst mig efter at have fået et referat af deres kæreste, og er blevet særdeles overraskede.

Men nu får du altså et citat fra VERDEN:

Ligeledes er det med jer som med en mand, der blev syg. Lægen sendte hans tjener efter salve, men manden kaldte ham til sig og sagde: Den salve er for dyr, køb en billigere!

Hvis nu den mand dør, hvad gavn har han så af de penge, han har sparet? På samme måde med jer, når I siger til jer selv: Jeg vil give min broder hans halve ret! hvad sparer du for dig selv, hvis du for den anden part kastes i helvede?

Bekymrer den, der er såret til døden, sig om sin klædning, eller han, som er faldet i en brønd, om prisen på det reb, der drager ham op? Derfor skal I heller ikke bekymre jer om at beholde noget for jer selv, men give alt, så vil også alt blive givet jer.

I skal heller ikke bede om noget, hverken af Gud eller mennesker. Men når I beder til Gud, skal I sige således: Vores far, som vi har i himlen, lad dit rige komme på jorden!

Giv os det nødvendige og fri os for det unødvendige. Amen.

Du kan selv læse videre på side 230, når og hvis du når dertil.

Sov godt og drøm om Gud, som Han i Begyndelsen drømte dig!

ERWIN