Anders And

 

Jeg har læst et interview med dig, hvor du siger at du har haft skrevet til Anders And bladet. Hvilke numre? og hvilke historier står du bag?

 


 

SVAR

 

Jeg har ganske rigtigt skrevet manuskripter til Anders And, men jeg tror nu ikke, nogen af dem nogen sinde så tryksværte. Min lumske bagtanke var at skrive videre på Carl Barks’ univers, men uheldigvis ansås dette allerede på det tidspunkt – jeg tror, det var omkring 1980 – for ekstremt politisk ukorrekt.

Forfatterne blev således udstyret med en håndfæstning, som jeg lod gå direkte i papirkurven, måske ud fra et forfængeligt håb om, at mine historier ville være overbevisende nok til, at man ville se igennem fingre med dette. Det gjorde man ikke.

Det korte af det lange var, at der ikke måtte være nogen, der var rige eller fattige, kloge eller dumme, og så videre. Og så er det jo lidt vanskeligt at skabe en intrige.