Citat ENW:

 

"Det er helt okay, mennesker er skam søde nok. Men når de ikke kan stave, ryger de altså."

-He he...
Jamen når nu mine store klodsede str. 12 bondehænd(s)er har svært ved kun at ramme en tast pr. anslag, hvad så ? Hvem skal lave alle grøntsagerne m.m. til dig og de andre intuelle ? I bliver vel sultne når i kravler ned fra podiet ?

Bonderøven

 


 

SVAR

 

Du lod mig ikke tale til ende. Hvad jeg mente, var: ryger ud af universitetet og tilbage på gården.

Den største forbandelse, der har ramt dette land (og ikke mindst bønderne) er stavnsbåndets ophævelse. Den næststørste er Folkeskolen, som ikke hævede broen, men sænkede floden.

Det være fjernt fra mig at nedvurdere folk, der ikke kan læse og skrive. Hvordan ville deres dom ikke blive over mig, som ikke kan bruge mine hænder?

Hvad jeg bekæmper og vil bekæmpe med mit sidste åndedrag, er folk, der tror, de kan læse og skrive. De har nemlig en tilbøjelighed til at blive politikere.

Og politik er nu engang for vigtig en ting at overlade til politikerne. Politik korrumperer som al magt, der ikke er absolut.

Hvis du skal gøre noget for at bevare magten, ender du med ikke at gøre andet. På samme måde er mennesker, der har slæbt sig rige, sjældent gavmilde.

Nej, magt og penge hører til hos en arvelig overklasse, der kan tynges af den som et ansvar i stedet for et tilkæmpet privilegium. Fornuft og menneskekærlighed udspringer af dannelse og smag.

Hæng de nyrige. Landbrugsstøtte til alle.

Hærd en ny adel på valpladsen og lad dem vælge en konge og give ham en solid håndfæstning. Send Margrethe på kunsthåndværkerskole og Frederik på åndssvageanstalt.

Se – det kalder jeg progressivitet! Og det vil alt sammen ske.

Som og det, der er skrevet i den store bog DØDEN, gik i opfyldelse. Danskeren er Bonde.

Når Han holder op med at være det, er Danmark tabt. Så, kæreste hr. bonderøv – du er det fineste af alting!

Hold dit hoved højt. Og huen i hånden.