Ær Win

 

Kære Erwin
jeg syntes du er den klogeste og bedste af os to.Det er trods alt også dig,der har denne hjemmeside og holder alle de intense foredrag.Mine udfald mod dig er i lige så høj grad rettet mod mig selv.Jeg har haft et mærkeligt liv.Var engang tæt på at ryge op på det lukkede psykiatriske fængsel Sikringen i Nykøbing Sjælland.Ligesom jeg tidligere lavede hæfter i folkeskolen med maskinskrift,der indbragte mig 13 taller.Nu har jeg været i over 10 år i det psykiatriske sytem,men er ude nu...sådan da..i 2002 indspillede jeg en dobbelt cd på 12 dage med hørespil og monologer og sange af en formidabel komisk karakter.En af plejerne blev nødt til at køre sin bil ind til siden fordi han grinede så meget at han frygtede at køre galt.Hvor mange kender du nu,der har været lige så langt ude i ekstremerne og har kunnet gøre noget lignende? Jeg syntes ikke der dukker nogle navne op.Men jeg er "at the end of the day...still just nothing" hatten af for dig...

 


 

SVAR

 

Ja – nu er du jo helt fornuftig! Spøg til side: Jeg tror, du misforstår mig – det sker jo.

Jeg har ikke noget behov for at nedgøre hverken dig eller dine digtsamlinger. Intet ville glæde mig mere (nåja, et PAR ting, måske) end at erfare, at du har det together, gør det, du gerne vil, og ellers har held med dit liv.

Sammenligninger vil i alle tilfælde være absurde. Der er kun én Neutzsky, og der er sikkert også kun en Neuer (hvis det da stadig er dig, jeg har i røret).

Jeg er bare (også) anderledes på det punkt. Jeg ved godt, at folk normalt elsker at komme hinanden ved og læse hinandens digte op for hinanden, måske fordi de er meget menneskekærlige, eller måske fordi de keder sig gudsjammerligt.

Selv har jeg aldrig givet nogen mandsperson the time of day. Med piger er det naturligvis noget andet, de er søde og bløde og kan være en hel verden for en mand (måske er det sådan en, de mangler).

Men tal med en mand, og der går højst to minutter, før jeg begynder at hoste og se ud ad vinduet. Eller rettere: Jeg kan godt samarbejde (jo jeg kan) men så skal det også være 60 minutter i timen og med en person, der kan og gider noget, jeg kan bruge (never met anyone).

Jeg tror, problemet opstår, fordi folk ikke kan forestille sig, at jeg ikke finder dem interessante. Men jeg finder altså faktisk dem (og dig) dødsenskedsommelige, bortset fra døde forfattere, som har den dobbelte fordel, at de kan fortælle en god historie og aldrig ringer.

Jeg elsker og forguder Shakespeare, men hvis jeg mødte ham på gaden, ville jeg gå den anden vej. Mozart ville jeg formodentlig foreslå en libretto, men ikke, hvis jeg skulle gå med ham hjem og møde hans kone – og hvis jeg havde mødt hans kone, ville han sikkert have fortrudt det.

You see? Jeg vil frygtelig gerne mødes med dig i mine romaner, for der opdager jeg det ikke.

But that’s it. I’m not interested.

I’m sure you’re a very nice guy, og jeg ønsker dig alt det bedste, but I’m just not interested. I’m not.

Honest. Okay?