X???

 

Hej Erwin.

Jeg er som elev på 1. HF gået i gang med en analyse og fortolkning af "Skrækkens ABC". Jeg er umiddelbart gået i stå ved historien X, som jeg ikke megen mening i.

Før kristi kors blev alle kors tegnet somX af det græske bogstav Chi, det der nu kaldes Thomas-korset.Det er tilfældigvis også det navnet Kristus starter med: XPISTUS på græsk, og betyder "den salvende" og ikke "den salvede", som nogle teologer og lægmænd stadig tror...

Så langt er jeg nået med din historie, eller rettere, så meget har jeg skrevet om din historie. Men hvad betyder historien egentlig? Hvad tænkte du på, eller hvad var din hensigt med den historie7det bogstav?

Med venlig hilsen Alex Decker

 


 

SVAR

 

Når du ikke (ser) så meget mening i X, skyldes det muligvis, at der ikke er så meget mening at finde. Du KUNNE selvfølgelig tage udgangspunkt i Gertrude Steins ”Rose is a rose is a rose is a rose, is a rose” (og eventuelt Magrittes ”Ceci n’est pas une pipe”) og lave en semantisk analyse.

”Ved at lade novellens indhold være det samme som titlen problematiserer Erwin Neutzsky-Wulff blablabla …” Det er sådan noget sludder, dansklærere elsker, og det vil sikkert indbringe dig et 13-tal.

But seriously, folks: Har du nogen anelse om, hvor svært det er at fortælle en historie om noget, der begynder med X? Man kunne naturligvis prøve med ”Xylofonen synger”.

Men det ville jo være en digtsamling. Egentlig håbede jeg vist at komme i Guinness for verdens korteste historie, men the sons of bitches opdagede den ikke engang!

PS: Mens vi er ved sludderet, vil jeg lige advare dig imod at viderebringe en bestemt type believe-it-or-nots, som kedsommelige mennesker prøver at gøre sig interessante med ved selskaber. ChristOs er en direkte oversættelse af det hebraiske Mashiach.

Og det er altså passivisk. Ergo: SalvET.