Film

 

Hej Erwin, dine nylige småsvinere til de uproduktive film-sumper-mennesker har helt givet mig blod på tanden. So here goes...

Hvorfor synes du Matrix 1 er sådan en dårlig film? (Hvilket jeg i hvert fald har fået indtrykket af at du synes). Er den simpelthen for macho?

I så fald synes du vel også at Fight Club er noget hø.

Hvorfor af ALLE film synes du at de ti bud er så spektakulær? Udover den umiddelbare underholdningsværdi og flotte produktion kan jeg ikke få øje på det særegent vidunderlige i den. Er det fordi filmens syn på det gamle testamente stemmer overens med dine egne?

Hvis jeg må tillade mig at anbefale to film, der tit bliver overset, vil jeg...ja, hermed gøre det.

Tim Burton: Nightmare Before Christmas. (stop-motion dukkefilm/musical... hvis man altså er til den slags).
og
Darren Aranofsky: PI (som i 3,14)...behandler tanken om den forenede teori.

Mange hilsener
Christian.

 


 

SVAR

 

Hvis du mener at finde et dybt filosofisk budskab i svævende gymnastiske bøsser i regnfrakker, skal du selvfølgelig have lov til det (men jeg synes nu alligevel, vi skal tales ved, når du fylder tolv år). Efter min fjorten siders analyse af THE TEN COMMANDMENTS i BATHOS #7 (samt min anmeldelse af PI i #6) forstår jeg ikke rigtig dit andet spørgsmål.