Film 2

 

Fight Club er da vist modsætningen til Matrix' flyvende bøsser i regnfrakker. Der er snarere tale om en moderne udgave af Poes William Wilson …

 


 

SVAR

 


FIGHT CLUB (med Brad Pitt, som i sammenligning får Mick Jagger til at virke maskulin, når han synger ”Angie”) er præcis den samme pseudo-vold. Jeg har ikke noget imod voldsfilm – efter min mening er der alt for få af dem – selv gode gamle fascistiske revenge movies som WALKING TALL kan virke forløsende.

Men de såkaldte martial arts movies handler ikke om drab (enhver middelalderlig samurai ville grine sin røv i laser – så kommer Kurosawa trods alt nærmere the real thing). De handler om homofile mænds forsøg på at sublimere deres masochisme på en måde, vores kultur (af en eller anden grund) anser for maskulin.

Mænd slås ikke, de dræber, eftersom de opfatter enhver berøring med deres eget køn som afskyelig. Bønder og bondesoldater gør det måske, men de er jo også halvt kvinder.

Tror du, en adelsmand nogen sinde ville lade en værtshusbølle besudle andet end sin blottede sværdstok? Af en eller anden grund – ja, forklaringen er jo nærliggende og ganske den samme, som når regeringen og Dansk Folkepartis medlemsblad Ekstra Bladet vil have gjort neglefile illegale.

En bevæbnet befolkning er demokratiets grundlag, den helligste af alle borgerrettigheder – fordi det er forudsætningen for alle de andre – som udtrykt i THE BILL OF RIGHTS som ”being necessary to the security of a free State”: THE RIGHT OF THE PEOPLE TO KEEP AND BEAR ARMS, SHALL NOT BE INFRINGED!!! Nu er det jo som bekendt sådan, at ”guns don’t kill people, people kill people”, så naturligvis er det da endnu bedre, hvis man kan tage den individuelle forsvarsvilje fra befolkningen, med andre ord (som i A CLOCKWORK ORANGE) gøre vold til en umulighed for dem.

Det gør man så ved at erstatte volden med den hobby- og tegneserievold, der ikke er andet end sublimeret homoseksualitet. Denne medvirker ydermere til at krænke borgerens fysiske integritet.

Det er f. eks. ikke tilladt at dræbe nogen, ”blot” fordi han retter et slag mod en (hvad en ubevæbnet tolvårig pige ville kunne gøre med en hvilken som helst forbryder – just go for the eyes!) det er med andre ord lovpligtigt at lade sig ydmyge, og voldtage, hvis du er en kvinde. Så derfor siger jeg til dig og alle dine bøssevenner som Max Hansen: Kys hinanden i stedet!

Vi ved godt, at I godt kan lidt at tage på hinanden og give hinanden smæk – det kan vi selv med piger. It’s okay!