Jens R. B. Hansen

 

Uddrag fra Jens R. B. Hansens bog om det overnaturlige, der udkommer til foråret.

"Jeg gik i 10. klasse, og jeg sad efter skoletid og lavede lektier (problemregning). På vej hjem fra skolen havde jeg været forbi biblioteket og lånt et bånd med Jean Michel Jarre. Jeg satte mine forældres anlæg til at optage båndet over, mens jeg arbejdede. Jeg synes, det var det fedeste musik (En live-optagelse af "Revolutions"). Nåmen jeg sad der den sommereftermiddag og var godt træt af at jeg skulle lave de der lektier. Det har jeg aldrig været særlig vild med. Så begyndte båndet at lyde lidt mærkeligt. Sådan som om, det var ved at gå i båndsalat. Lyden forsvandt fra den højre højtaler et lille øjeblik og båndet kørte lidt langsommere. Det var jeg vildt træt af, for jeg var jo ved at optage det over. Så samlede jeg al min koncentration mod højtalerne i et naivt forsøg på at det skulle gå i orden. I kender det godt, det der med at man koncentrerer sig helt vildt om at f. eks. en snebold skal ramme sit mål længe efter at man har sluppet den i sit kast. Så fik jeg en trykke nde, snurrende fornemmelse midt på min pande, og den glaskrukke, der stod ovenpå den højre højtaler blev kastet ned på gulvet! Højtaleren var ret støvet, så man kunne se, at krukken havde stået MIDT på den, og ikke ude i kanten. (Mine forælderer har aldrig været særlig strikse m.h.t. at støve af.) Straks efter forsøgte jeg at få bordtennisbolde til at rulle, men jeg kunne ikke fremkalde fænomenet igen. - Det ville ellers have været en fed ting at have kontrol over.

Det er det mest overbevisende, jeg har oplevet, som vores konventionelle fysiske love ikke giver forklaring på. Men det er ikke det eneste.

Jeg har en rigtig god kammerat, som jeg har kendt siden 3. klasse, som jeg har spillet en hel del skak med. Og når man starter et skakspil, trækker man lod om hvem, der skal have "hvid" og dermed det første træk. Vi lagde mærke til at vi valge hvis næsten hver gang. Og så gjorde vi det eksperimentelt. Det lykkedes os at vælge hvidt 12 gange i træk hver! Chancen for at gøre det er 1:16.777.216.
En anden gang (jeg var der desværre ikke) lavede min kamerat et korttrick for sjov, hvor han trak tre kort fra et kortspil, og korrekt sagde hvilke kort det var. Chancen for at gøre det er 1:132.600.
I samme periode(omkring 9. klasse) har jeg set ham sige presist hvilke øjne, der var på en dominobrik. Dette overraskede en af mine andre venner vildt meget (Det var ham, der sad med brikken i hånden) men min kammerat og mig var ikke overraskede. Det havde vi jo prøvet mange gange før.
Da vi gik i 3./4. klasse drømte vi en overgang de samme drømme. Hver morgen kunne vi kunne snakke om hvor fed den der BMX o.lign. vi havde drømt om var.

Fælles for oplevelserne med min kammerat er at det har været i en slags leg hver gang. D.v.s. at vores rationelle tankegang har stået på rimeligt lavt blus. Tingene har også aftaget siden vores børneår i takt med at vi er blevet mere og mere rationelle i tanker og handlinger."

 


 

SVAR

 

Det lyder godt nok som en alvorlig konkurrent …