Dogmefilm i Deadline

 

Hej Erwin

Jeg så også dit indslag på dr2 i tv for et par dage siden. Du havde mange frække pointer om den liberale kulturpolitik; men jeg undrede mig lidt over dit angreb på dogmefilmene, som du nærmest kaldte lige så fordummende som ringetoner og Robinson. Hvorfor har du så meget imod dogmefilm?

Venlig hilsen Pelle

 


 

SVAR

 

Selvfølgelig fordi jeg mener, der findes alibier nok for amatørisme. Ligesom ”prosalyrik” ganske åbenbart skrives af personer, der hverken kan skrive prosa eller lyrik, kan man naturligvis stipulere, at film lavet af folk uden den nødvendige beherskelse af stil og teknik er en særlig genre.

Faktisk overvejer jeg, da jeg ikke har begreb om biler, at åbne et dogmeværksted, der leverer prosalyrisk service. Den sidste idiot er jo nemlig som bekendt ikke født endnu.

I øvrigt forstår jeg ikke din brug af udtrykket ”lige så”. Dogmefilm er Robinson med kulturstøtte.

Dogmefilm i Deadline