Andre forfattere

 

Hej Erwin,

Har det noget på sig, når Den Store Danske Encyklopædi skriver, at du er inspireret af den britiske lyriker og mytolog Robert Graves?

MVH
Adrian

 


 

SVAR

 

Jeg har aldrig læst en linje af Robert Graves, og hvis tv-serien I CLAUDIUS er repræsentativ for hans historiske forståelse, har jeg heller ikke tænkt mig at gøre det. Men det bekræfter da på behagelig vis ens fordomme om litteraturhistorikere.

Tænk på det, næste gang du læser OM en forfatter. Eller bedre: Lad være!


 

 

Kære Erwin,

Jeg vil gerne snart forsøget mig med et lidt mere seriøst studie af DO. I den anledning spørger jeg hvilke håndbøger du mener, det vil være godt at have - ved hånden? Da mine sprogkundskaber lader noget tilbage at ønske, får jeg i hvert fald brug for gode engelsk tysk- og franskordbøger (nogle bestemte du kan anbefale?) men hvad vil du ellers foreslå af leksika til at lette penetrationen?

I håb om seriøst svar på en seriøs, men formentlig temmelig uoplyst henvendelse

Jonathan

 

 


 

SVAR

 

Der er jo en litteraturfortegnelse på side 453-4. Derudover kan du benytte et hvilket som helst standardværk om fysik, neurologi, osv. – fremstillingen i DO grunder sig ikke på pseudovidenskab og modefilosoffer.

Jeg plejer at anbefale den uforkortede Webster, som også er en fortrinlig fremmedordbog (det ene bind vejer syv et halvt kilo, så du kan nok ikke have den med i bussen). Hvad de andre sprog angår, kan de fleste ordbøger bruges – jeg ville dog gå uden om Gyldendals røde.

Som leksikon er BRITANNICA et godt bud, for eksempel indeholder 1910-udgaven mere mytologisk stof end den nye og er forholdsvis billig – jeg gav 300 kroner for min. Den nyeste udgave gav jeg hundrede kroner for på CD-ROM.