Indlæg

 

Kære Erwin,

Ville det ikke være muligt at simultanposte indlæg til diverse dagblade her på siden, for os der ikke følger med i alle landets aviser, men som nødigt vil misse profetens udgydelser?

Venlig Hilsen
En Læser

 


 

SVAR

 

Jeg kan godt se problemet, men desværre vil din løsning nok ikke virke – til gengæld er det måske ikke så stort. Når du sender et indlæg til en avis, giver du dem principielt eneret på det – det er derfor, du er nødt til at sende det til en avis ad gangen, hvilket i princippet betyder, at du som regel opgiver efter det første afslag, da det så allerede ikke længere er aktuelt.

Det er klart, at er du et ”navn”, ser bladet gerne sådan på det, at de får en gratis artikel af en professionel skribent – min antagelsesprocent ligger omkring 80-90 procent. Men det forhindrer altså den foreslåede ”simultane” offentliggørelse.

Hertil kommer, at mange større aviser – heriblandt Politiken – kun meddeler, når et indlæg er afvist, ikke hvornår det i modsat fald bliver bragt (man kan jo bare abonnere!) Jeg bor imidlertid tyve kilometer fra en læsesal og har ikke stunder til at gennempløje de blade, jeg bidrager til – hvilket umuliggør en egentlig debat, eftersom jeg ikke har mulighed for at konstatere eventuelle reaktioner.

Omtrent halvdelen går dog af forståelige årsager til Information, som har et arkiv på deres hjemmeside, der selv for folk, der ikke abonnerer, går nogle måneder tilbage, idet den sidste uge dog ikke er medtaget. Ikke blot vil man således for eksempel kunne konstatere, at jeg havde indlæg i bladet den 14., 17., og 27. december, samt den 11. og 27. januar, man kan sågar læse dem og printe dem ud, om end i mindre læsevenlig form.

Hertil kommer, at de af mine indlæg i samtlige aviser, som jeg finder tilstrækkelig læseværdige, som regel aftrykkes i BATHOS den følgende måned (det må man godt). Naturligvis kunne jeg bringe dem på hjemmesiden med den samme måneds forsinkelse, men når man nu har et blad til den slags!

Mange vil sikkert indvende, at de ikke gider bruge en halvtredser på et filmblad, måske ikke engang på et blad med esoteriske artikler, men dem vil jeg anbefale at lægge vejen forbi FANTASK og smugkigge i et nummer. BATHOS har skam forandret sig på de tre år!

Nummer 38 vil med sin litteraturliste (der ikke som i DO er med i den trykte roman) og sine øvrige oversigtsartikler til HJERNEN ganske givet øge udbyttet af denne roman for andre end de mest skarpsindige læsere, og GÆSTEN i nummer 39 er en original novelle i omtrentligt litterært niveau med det egentlige forfatterskab. Naturligvis er der ingen forpligtelse blandt mine seriøse læsere til at læse BATHOS – at dømme ud fra salg og udlån er det stadig kun en procent, der gør det.

Langt de fleste foretrækker altså at nøjes med at læse forfatterens kanoniske skrifter, og det er naturligvis en uhyre fornuftig holdning. Men hvis man – som du lader til at være – også er interesseret i ham som debattør og filmanmelder eller simpelt hen nyder den lille månedlige uforpligtende snak over hækken om, hvad han nu laver, og hvorfor, ja så kan BATHOS såmænd være lige så god en investering som en halv biografbillet!