Head

 

Hej Erwin.

Du, som har så stor indsigt i sprog, og som mener at menigmand hverken kan tale eller skrive dansk, bruger flere engelske ord og udtryk end nogen anden dansk forfatter jeg nogensinde har læst. Jeg vil ikke spørge hvorfor du gør det, men hellere: hvorfor fungerer det? Det virker jo hverken overflødigt eller out of place.

Venlig hilsen Christian.

 


 

SVAR

 

Som du sikkert husker fra din konfirmandforberedelse, fordømmes tjeneren, der graver de ham betroede talenter ned, til helvedes ild. Sådan er det også med Vort – eller rettere Mit – modersmål.

Dansk er det fideikommis, jeg er blevet betroet, og det er derfor min forpligtelse over for denne formue at forøge den. Det gør man ved at naturalisere ord fra andre sprog, og vel at mærke sprogret, i modsætning til dem, der perpetrerer det såkaldte fagsprog (WHO SHOULD BE SHOT).

Nej, jeg bruger ingen FREMMEDord – ingen af dem er fremmede for mig, eller jeg for dem. Derimod er det en kendsgerning, at det danske sprog i og med mit forfatterskab har foretaget det største spring fremad siden Holberg.