Bathosbetaling

 

Kære Erwin

Efter at have læst den seneste koldsvedsfrembringende trussel mht. manglende betaling har jeg lige et par spørgsmål:

Hvor længe kan man vente med at betale før man bliver ausradiert?

Kan man nu betale forud?

Jeg plejer at betale den 1. i hver måned for det antal Bathos jeg har modtaget i løbet af måneden, men vil meget gerne betale forud, hvad du hidtil har frabedt dig så vidt jeg husker.

Kunne du ikke angive nogle utvetydige betalingsbetingelser?

Venlig hilsen
Peter Beck
Odense

 


 

SVAR

 

Bathosbetaling

Da vore læsere traditionelt ikke hører til de mest velbeslåede, prøver vi at være forstående – men naturligvis er det da rart at vide, hvad man har at holde sig til, især da bladet jo som regel vil være udsolgt, når man opdager, at man er kommet på den sorte liste. Hvis vi forekommer emsige, skyldes det således i nogen grad en bestemt taktik hos visse abonnementer, som går ud på, at man efter at have modtaget ti ubetalte eksemplarer endelig – afmelder.

Problemet er jo ikke, at vi ikke har nogen fortjeneste på sådanne blade, men at vi taber produktionsomkostninger og porto. Det betyder med den forholdsvis snævre margin, vi arbejder med, at et ubetalt eksemplar sluger fortjenesten på tre-fire betalte.

Og så kommer vi ret hurtigt i den situation, hvor det er redaktøren og ikke læserne, der betaler for BATHOS. Det korte af det lange er altså, at vi har været nødt til at skrue bissen på.

Men nuvel: DER SKAL VÆRE BETALT FOR ET NUMMER, INDEN DET NÆSTE UDKOMMER. Når jeg ikke er så vild med forudbetaling, er det nu mest for abonnenternes skyld.

Hvis redaktøren falder død om, skal man nemlig ikke regne med, at det første, hans enke tænker på, er at refundere de for meget indbetalte beløb. Eller sagt på en anden måde: Hvis bladet af en eller anden grund går ind, er dine penge tabt.

En månedlig indbetaling skulle ud fra ovennævnte princip ikke indebære den store risiko, derimod duer en betalingsservice naturligvis ikke, når bladet indimellem udkommer med tre ugers eller sågar fjorten dages mellemrum. For alles skyld vil jeg foreslå, at du simpelt hen holder øje med, hvad du har fået, og hvad du har betalt for, og holder os informeret om det.

Hvis du nemlig for eksempel, når du betaler for nummer 58, skriver 57 af en fejltagelse, vil det af os blive fortolket som, at du har bestilt (og fået) to eksemplarer af nummer 57. Der er altså ikke betalt for nummer 58 – og så er du i knibe!

Mange Hilsener

BATHOS