Eurocon

 

Hvad drejer/drejede ”den sjofle programsætning” sig egentlig om – nu har de (EUROCON) jo revideret programmet?!

/Ole H.

 


 

SVAR

 

Eurocon

Jeg er jo, som man kan overbevise sig om ved et leksikonopslag, Danmarks eneste forfatter af science fiction (de øvrige er ikke kendte, og de, der er kendte, vil ikke være ved, at de skriver science fiction). Dette kan naturligvis ikke undre i betragtning af, at jeg har skrevet i snart fyrre år og har en snes murstensromaner bag mig inden for denne genre.

Uheldigvis følte anmelderne tidligt en forpligtelse til at gøre opmærksom på mine bøgers kvalitet på trods heraf, og det faldt forståeligt nok ikke i god jord hos de egentlige fans, hvorfor jeg siden i disse kredse har været persona non grata. Det er naturligvis fuldstændig idiotisk, når jeg nu er det eneste navn, man har, men børn er jo børn.

Jeg blev derfor også meget glad for en indbydelse til den aktuelle Mickey Mouse Festival, selv om jeg åbenbart ikke kvalificerede som æresgæst. Det gik dog hurtigt op for mig, hvorfor, da jeg så programmet, hvor jeg nævnes ganske en passant mellem diverse debutanter udkommet på mere eller mindre eget forlag, der generelt skamroses, mens man for eksempel ikke anser det for godt at nævne den aktuelle og hidtil største roman inden for genren på dansk, som kritikken kaldte for et ”hovedværk i dansk litteratur”.

Der er da sikkert et par fjortenårige, der får noget ud af at udnævne hinanden til genier og ved samme lejlighed overbevise sig selv om min forholdsmæssige ubetydelighed. Jeg gider bare ikke lege med, hvorfor jeg trak mit tilsagn tilbage, hvilket udløste et ramaskrig, samt mange knæfald og opfordringer til at ombestemme mig.

Problemet er selvfølgelig, at man ikke kan beholde sit største trækplaster og genere ham ved samme lejlighed. Men det er altså ikke mit problem.