Drenge

 

Kære Hr. Wulff

Hvordan kan det være at De syntes at mænd er så modbydeligt kedsommelige?

Jeg så Dem i DR2 programmet Den 11. Time.

Her observerede jeg hvordan De totalt syntes at ignorere de 2 andre mænd, der var tilstede.

Hr Kastholm syntes at komme med en indvendning mod en af linierne i Deres digt som De nægtede at svare på. Når mændende talte kiggede De væk eller ud i luften som om det var ulideligt for Dem at være tilstede. Var den oprindelige intension at De skulle have været tilstede hele timen og ligefrem indgået med en dialog med de to andre tilstedeværende hvorefter De så foreslog at De kun ville være i stand til at bidrage med digtet.

Dog så jeg at De gav hånd til værten noget jeg ellers har hørt kan give Dem brækfornemmelser.

Fik De også brækfornemmelser den aften?

Noget undrer Eder dog lidt.

De skrev engang at De kendte Dan Turrel som en flink fyr. Har De tidligere i Deres liv haft mandlige bekendte?

Eder fattes også at de ved en lejlighed havde ringet til Tage Eskestad. Dette var måske en meget kortfattet samtale?

Har De i Deres barndom haft drengevenner?

Men Eder erfares også at det vist ikke kun er mænd De syntes er kedsommelige.

De skriver ganske vist at pigerne dog er søde og bløde, men kan De holde ud at høre dem tale i mere end 2 minutter.

Med andre ord: Er Deres hustru, den skønne Helena, det eneste menneske De reelt snakker med på denne klode bortset fra et par små opkald til Deres redaktør? Er Eder helt på vildspor her.

Eder har hørt at der findes en neurotisk lidelse, der kaldes Androfobi: En sygelig frygt for mænd.

Er det sådan at Deres habitus kan konkluderes?

Venlig hilsen: M/k

 


 

SVAR

 

Drenge

Det var jo en hel psykoanalyse. Jo, jeg finder enhver fysisk kontakt med mænd modbydelig. En sådan eksklusiv heteroseksualitet vil sikkert undre mange, men er dog ikke desto mindre – JUST THAT. Skal jeg gengælde høfligheden, må jeg vel så af din misogyni (kvinder er dumme) og interesse for MALE BONDING konkludere, at du er homoseksuel – NOT THAT THERE’S ANYTHING WRONG WITH THAT.

Om mænd er kedsommelige, skal jeg ikke kunne sige – jeg har aldrig mødt nogen. En våbenbroder – i indbyrdes respektfuld afstand – kunne jeg da sikkert have haft, men med flæbende selvoptagne drenge har jeg intet tilfælles.

Derimod finder jeg piger intelligente – meget andet også, men først og fremmest det. Jeg har lykkeligt glemt alt om den pågældende udsendelse, men har sikkert betragtet samtlige tilstedeværende som idioter – det gør jeg som regel.

Jeg synes selv, jeg ved sådanne lejligheder er afmålt høflig – men vægtklasse er nu engang vægtklasse. Hvad intentionen med udsendelsen har været, skal jeg ikke kunne sige, men den har sikkert været at gøre den så kort som mulig af hensyn til sportsresultaterne.

Dan og jeg benyttede den samme videoforretning, og det var omfanget af vores interessefællesskab. Han fortalte mig engang, at han misundte mig min intelligens og dannelse, og jeg svarede vistnok, at det var der såmænd ingen grund til – gensidig respekt er aldrig af vejen.

Hvis jeg har kontaktet Tage, har det næppe været udslag af selskabelighed – han havde i øvrigt en usædvanlig køn datter. Jeg har aldrig haft venner, kun slavepiger – ulve spiser ikke græs.

Min unge hustru er ikke længere Helena, men Chresteria – bare for en ordens skyld. Jeg tror, jeg med fuld oprigtighed kan sige, at I FEAR NO MAN, men det er vist ikke gengældt.

Lige børn leger nu engang bedst, jeg pånøder ingen mit selskab, og forventer den samme høflighed fra dem. ”Eder” er akkusativ af ”I”, og det er en sprogbrug, man bør afholde sig fra, hvis man ikke behersker den. Men drenge skal altid skabe sig. Det er nok derfor, pigerne griner ad jer.

Venlig hilsen: M