Hvilke bøger er godkendt?

 

Det er vel meget logisk, med et så stort bag-katalog, at man udvikler sig selv og sit sprog/stil, i en grad, hvor man føler tidligere udgivelser som værende absolut passé.

Jeg har tidligere hørt, du også har taget afstand til "Indsigtens Sted", som for mig var bogen, der virkelig gjorde mig interesseret i hele forfatterskabet - at jeg i dag også har fundet nye(re) favoritter er sekundært i den lineære indslusning. Det ærgrer mig dog lidt, omend jeg forstår det... tror jeg.

Det kunne nu være rart med en liste over de bøger, du selv mener stadig har relevans. Så kan man have de "godkendte" stående fremme, og resten gemt for sig selv i skjul, så man ikke behøver risikere pinligheden i, at blive opdaget som samler af forkastet litteratur.

Jeg er nok i virkeligheden principielt ligeglad - jeg samler på alt jeg kan komme i nærheden af, der har dit navnetræk på ryggen - fandt endda en gammel Commodore 64 bog til 10'er, som jeg faktisk synes pryder den vægtbelastede bogreol meget godt, med de øvrige 'mursten'.

 


 

SVAR

 

Det synes jeg også, du roligt kan være – ligeglad altså – og så læse og genlæse de bøger, du synes om og holder af. Men når du nu spørger … Jeg synes nok, min første gode bog er GUD fra 1973 (udgivet i 1976) og altså senere end samtlige Adam Hart. Derudover anser jeg flere af mine senere bøger for at være helt eller delvist mislykkede, som jeg derfor ikke vil ANBEFALE nogen at gå i lag med. Ud over brugsanvisningerne til forældede legetøjscomputere gælder dette i det mindste:

INDSIGTENS STED
OKKULTISME
MAGI
VERDENS HISTORIE

Omvendt er der så bøger, jeg er særlig stolt af og gerne anbefaler, som

2000
VERDEN
DØDEN
RUM
DET OVERNATURLIGE
HJERNEN
MENNESKETS AFVIKLING

Men i sidste ende er det naturligvis og forhåbentlig din smag, der afgør, hvad du læser …