Den ufuldendte

 

I BATHOS #99 er der i ”Koden” en liste over dine skønlitterære værker. Under de forjættende firsere står ”Den ufuldendte” anført – hvad eller hvem er det for en størrelse?

En nysgerrig Jette

 


 

SVAR

 

Kære Jette!

I 1981, efter MENNESKE, gik jeg i gang med endnu en roman, samtidig med, at jeg eksperimenterede med mit nye legetøj, den første PC i Danmark. Det kom min forlægger for øre, og han foreslog mig at skrive en art brugsanvisning til den, som gik i adskillige oplag.

Det var så nærliggende at skrive en til, og en til – en forfatter har jo pligt til efter evne at støtte sit forlag økonomisk. Da endelig tre år senere interessen for bøgerne blev mindre, hovedsagelig fordi man nu kunne købe de programmer, man tidligere havde været henvist til at indtaste fra mine bøger, var romanen gået død.

Ikke desto mindre står den stadig for mig som et hul i forfatterskabet – derfor kom den med i bibliografien under den lidt kryptiske titel. REQUIESCAT IN PACE!