Bladselvmord

 

Så lykkedes det endelig Faklen at få en EkstraBlads-forside på en aktion, der ikke var arrangeret af Undertegnede, desværre en, som kan vise sig særdeles farlig, og ikke bare for Faklen, som næppe kan male sig længere ind i sit hjørne. Bladet har det sidste år kørt i total tomgang, så det er nok ikke kun skandalen forårsaget af Runes historier, der - som manden selv påstår - nu har gjort det usælgeligt.

Men det skal jo fortsætte, alt andet ville være at tabe ansigt over for you-know-who. Indtil videre er man dog ikke gået til nogen større yderlighed end at sælge sine møbler.

Men nu har man åbenbart ment, at et scoop var desperat påkrævet, og det skal da nok også få Faklen til at flamme kortvarigt op som en våd tændstik. Scoop'et er jo desværre som næsten altid EkstraBladets, som aldrig forhindrer folk i at blamere sig, hvis det kan sælge eksemplarer - af EkstraBladet.

Ideen er selvfølgelig Neutzsky-Wulffsk, overvejelserne over, hvorfor regeringer forhindrer befolkningen i at besidde våben. Jeg havde den oppe at vende for Rune og lod den derefter gå i papirkurven - den samme papirkurv, som han lige siden har rodet desperat i.

Gad vidst, hvad han næste gang fisker op af den? Hans glødende forsvar for kvindelig omskærelse, måske?

Nu er der jo ikke længere nogen til at forhindre ham i at dumme sig, som han gjorde konsekvent en gang om ugen. Ikke blot er Rune ikke taktiker - han mangler i påfaldende grad almindelig sund sans.

Nu er kuppet naturligvis, at han har kædet ideen sammen med indvandrer-debatten - og det er unægtelig sprængfarligt. Jeg har jo ikke den helt store tillid til pressen, så hvis jeg ikke havde genkendt Faklens logo, tror jeg, jeg ville have været overbevist om, at historien stammede fra den yderste højrefløj.

Let's face it: This is Glistrup-territory! Ingen har vel kunnet tage hans og Søren Krarups profetier om racekrig i Danmark alvorligt - før nu!

Jeg har svært ved at forestille mig, at nogen af de hårdtarbejdende indvandrere, hvis eneste ønske er at få lov til at leve i fred og ro side om side med andre danskere, skulle kunne gribes af den paranoia, Faklen forsøger at oppiske, og gå ud og anskaffe sig et våben for derefter at skyde vildt om sig i Ishøj-planen. Derimod kan jeg levende forestille mig denne artikel på hæderspladsen over sofaen i visse hjem ved siden af Adolf som et manende »Why we fight!«

Ved Rune ikke, at det er den form for »preparedness«, der starter krige? Forstår han ikke, at hans lille publicity stunt vil være en gave fra himlen til de kræfter i samfundet, som ønsker en væbnet konfrontation, og som næppe ligger særlig langt til venstre?

Men var Faklen da så meget mere ansvarsbevidst under min ledelse? Ja, det var vi.

Vi var medieliderlige og alarmistiske. Men vi trak grænsen - om end ikke helt det samme sted som BT.

Vi trak den ved at tilspidse eksplosive situationer yderligere. Måske har Rune ikke forstået det, men der er forskel på at lave grin med en vred teologiprofessor som Johannes Aagaard eller udsprede historier om en selvudnævnt vismand som Erwin Neutzsky-Wulff, og så at opfordre folk til at bevæbne sig til en postuleret uundgåelig voldelig konfrontation med en mindretalsgruppe.

Han kan såmænd påstå, at jeg har myrdet min gamle mor, uden at få andet end ord igen. Nu håber jeg, han forstår, at det er der, hvor han skal til at kigge sig over skulderen, og at han synes, det var det værd.

Umiddelbart er jeg dog, som man vil forstå, ikke primært bekymret for Rune eller Faklen. Jeg må indrømme, at jeg altid har taget Rune for en gennemsympatisk, om end politisk uhyre naiv ung mand med et stort behov for at underkaste sig en autoritet.

Neutzsky-Wulff really wasn't that bad a choice, but it wasn't so very good either! Nu må jeg indrømme, at der tegner sig et lidt andet billede.

Måske gjorde Runes helt igennem servile optræden over for undertegnede mig blind og døv over for talrige advarsler om, at manden kunne være lige så intrigant og lavsindet, som han var indsmigrende og behagelig. Jeg vil helst stadig gerne se hans sidste udspil som den ultimative langen ud efter panikknappen.

Men - som jeg tidligere har sagt - Rune er ikke dum. Konklusionen må derfor være, at han er bedøvende ligeglad med, hvor meget han skader indvandrerne og gavner højrekræfterne med dette på forhånd dødsdømte salgsfremstød for sit skoleblad.

Lad os håbe, at folk har sund sans nok til at indse, at det er, hvad det er, og at det således blot kommer til at fungere som Faklens selvmordsnote, og ikke får en rolle som Zions Vises Protokoller og lignende sensationalistiske makværker. Because, obviously, Rune doesn't give a damn.