Mere Neutzsky-Wulff

 

Som det vil fremgå af det foregående, har en behjertet ung mand taget initiativ til et sted på nettet, hvor man kan diskutere Neutzsky-Wulff - i stedet for bare at få flabede svar på seriøse spørgsmål af forfatteren som i brevkassen. Nu vil nogen jo nok indvende, at der allerede er etableret et sådant forum, den såkaldte ENW-liste. Til benefice for dem, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne, bringer vi et kort uddrag:

Kære ENW-liste!

Jeg er netop blevet færdig med ENWs nye roman, og jeg må tilstå, at jeg er temmelig meget i vildrede. Det virker på mig, som om ENW fra det ene øjeblik til det andet har mistet al inspiration og skriveevne, hvilket også kan ses af den begejstrede modtagelse i STANDART.

Jeg finder det pudsigt, at den type kritikere, som ENW altid har foragtet, nu pludselig finder ham så interessant, på den anden side kan jeg da heller ikke se, at der er den store forskel på UFO og DEN KRONISKE USKYLD. Kan nogen på ENW-listen eventuelt give mig en forklaring?

Kærlig Hilsen

Simon

Kære Simon!

Jeg har selv læst UFO, men jeg må indrømme, at jeg er knapt så overrasket, som du synes at være. Jeg har kendt Erwin, siden han lå i vuggen, og oplevede den totale forandring, som indtrådte, da han lærte Rune Engelbreth Larsen at kende.

Hvor Erwin før havde været en småfascistisk misantrop, blev han med et trylleslag forvandlet til den hjertensgode, venstreorienterede humanist, vi alle sammen kender. Det kommer derfor heller ikke som nogen stor overraskelse for mig, at han er vendt tilbage til at være den gamle gnavne mørkemand, efter at Runes indflydelse ikke længere gør sig gældende.

Med brændende hjerte

Niels

Glødende ENW-liste!

Jeg har i længere tid læst Neutzsky-Wulff, men nu er jeg forvirret! Hvad er der dog sket med den mand? Man skulle næsten tro, at han var blevet sindsforvirret, som han jo påstår, at Faklen har påstået ...?

Quotidie lapsus

Niels

Elskede Niels

At Faklen skulle have fremsat injurierende udtalelser om ENW, er blot endnu et eksempel på hans paranoide selviscenesættelse, som skal få ham til at fremstå som Kristus, og Rune Engelbreth Larsen som Judas. Selv valgte Faklen at trække sig ud af samarbejdet (et julekort i 1998) da han for øjnene af den forsamlede redaktion satte ild til sit skæg, idet han hævdede at være en reinkarnation af Napoleon.

Faklen har naturligvis aldrig på noget tidspunkt udtalt sig nedsættende om ENWs åndsevner. Vi har sagt, at det på et tidspunkt slog klik for(an) ham, hvorved vi simpelt hen hentydede til hans kendte vane med at knipse med fingrene.

Vi har naturligvis heller aldrig, som han ynder at hævde, sammenlignet ham med nationationalsocialisten Goebbels. Vi har sagt, at mange af hans senere udtalelser »minder påfaldende om Goebels«.

Som enhver ved, var Goebel en tysk botaniker fra det nittende århundrede. Dette har ENW fået til, at vi skulle have kaldt ham for en sindssyg nazist, hvilket nok siger en del om hans mentale tilstand og nye politiske ståsted!

I evig kærlighed og heroisk kamp og med inderligt forbundne hjertevarme hjerter mod alle ulve og løgnens nederdrægtige sjakrere, som bare er misundelige, fordi de ikke har nogen dæmoner, der kan gøre dem lige så uovervindelige og pragtfulde og ufejlbarlige og hellige og gode og meget kærlige som os

Simon