Gotta love'm

 

Der er noget rørende ved en anmelders livtag med en bog, der ligger et par hundrede points over hans intelligens-kvotient. Hvad det angår, har modtagelsen af RUM da heller ikke skuffet. Alligevel synes jeg, følgende lille hjertesuk fra Jydske Vestkysten fortjener at citeres i sin helhed:


Ved første øjekast virker "Rum" indbydende med sin forside og illustrationer. Vel er bogen ikke just i lommebogsformat - nærmere atlasformat - og den er da heller ikke nem at læse i sengen, på toilettet eller hvor man nu ellers plejer at medbringe litteratur. De første 100 sider glider relativt nemt ned, men så går det for alvor galt. Historier, personer og rum begynder at skifte dimension i en kæderække af sidehandlinger, der efterlader læseren i et veritabelt tomrum. Sexslaveri, religion, rumrejser og et hav af andre emner mikses i Neutzsky-Wulffs smeltedigel, hvor tid og rum er relative begreber. Det er store sager, der bliver behandlet: Skabelsen af jorden, jordens undergang og livets betydning. Hu hej hvor det går, men undervejs falder kablet af, og man forstår overhovedet ikke en brik.


Hvad mere kan en forfatter ønske sig? Det skulle da lige være muligheden for at læse samme anmelders version af James Joyce's "Ulysses" ...