Kære forfatter in spe

 

Uden tvivl ud fra den (korrekte) formodning, at jeg ikke rigtig
har tid til at skrive til een person, beder du mig være diskret, og det vil jeg så være og ikke røbe hverken dit navn eller nogen identificerende particulars. Derimod kan jeg nok sige, at du bestemt hverken mangler fantasi eller gåpåmod - måske kan det være en fordel med lidt corporate erfaring.

Nej, du har ret, det er ikke let at komme ind fra gaden. Du spørger mig, om jeg vil bedømme din nye bog, og det gør jeg gerne ganske gratis, bare jeg ikke har ekstra besvær af det - du kan sende mig en billig udskrift, jeg kan lade gå i brændeovnen bagefter.

Det skal naturligvis imidlertid helst være umagen værd for dig, og det synes jeg, du bør overveje, om det er. Jeg har læst uddragene fra din første bog, og min reaktion er for så vidt både positiv og negativ.

Negativ, fordi det afslappet causerende nok ikke siger mig så meget - jeg foretrækker historien, jo mere Litterær, jo bedre. Men sådan er smagen jo på ingen måde generelt i dag (du kan forstå, jeg overvejer, om jeg er den rette til at lade læse dit manus).

På den anden side er der naturligt nok lidt overfyldt med folk, der har personlige - og ofte interessante og rammende - kommentarer til og meninger om dit og dat. Og der er internettet, som du selv kommer ind på, en oplagt mulighed.

Din hjemmeside er jo uhyre appetitvækkende, og i denne kontekst finder jeg dine betragtninger både underholdende og givtige. Men en bog? der udkommer så mange bøger!

Med din tilladelse vil jeg da gerne sætte et link på enw.dk. Og det er naturligvis her, min lille prædiken bliver universel.

Forfængelig, som jeg er, forstår jeg nok bedre end så mange andre, at man gerne vil se sin bog i vinduet og sit navn i leksikonnet - alt det papir giver jo en slags udødelighed! Men ligesom inden for musikken behøver det, at man godt kan lide at skrive, jo ikke at betyde, at du skal quit your day-time job (som i øvrigt lyder interessant).

Man kan have stor fornøjelse af et publikum på en snes mennesker, og der giver den moderne teknik (og en pæn borgerlig gage) jo rige muligheder for, at der kan komme noget præsentabelt ud af det (hvorimod en boghandler-orienteret udgivelse er ganske ruinerende, og så er det endda ikke sikkert, du kan betale dig fra det - også i den branche har man det med faste leverandører). Et gennemarbejdet privattryk kan være a joy for a very long time (if not forever, eftersom nok ikke mange andre end Statsbiblioteket vil være interesseret i at have den stående - liggende, i en dyb kasse).

Internettet er som sagt en anden mulighed - selv om antallet af læsere nok ikke bliver meget større - I for One ville som sagt kigge indenfor. Som sagt er forlagstrapperne fulde af miskendte genier. Intelligente personer med en kvik bemærkning på rette tid og sted, som ikke giver sig ud for mere, end den er, er der imidlertid væsentligt færre af ...

Mange Hilsener

Erwin Neutzsky-Wulff