Bagsidetekst

 

Straks efter udgivelsen af RUM gik jeg i gang med en indføring. Selv om det ideelle stadig er at læse bogen direkte, er det nok en utopi.

Some of the readers are gonna need some help some of the time. Denne mistanke bekræftedes dels af den officielle modtagelse, som på trods af romanens "elementære spænding" udnævnte den til en uigennemtrængelig kultbog for andre end de få udvalgte, "caviar to the general", dels af henvendelser fra læsere, som havde været uforberedte på dens subliminelle karakter og virkninger.

Resultatet blev dette lille hæfte, som i 15 korte afsnit gennemgår det epistemologiske og neurologiske grundlag for det litterære prodigium med udgangspunkt i Adeles indvielse i "Huset" og afstikkere til gnosis og kabbala. Denne proces spores tilbage til de eleusinske mysterier, og paralleller drages til andre mere eller mindre hemmelige selskaber, idet læseren gøres bekendt med transcendensens midler og dens mål: At færdes frit i alle verdener, hvis geografi mytologien afspejler.

Hæftet slutter med et par "øjenvidneskildringer" af to unge kvinder under indvielse, som på mange måder er langt mere interessante end noget, jeg kunne skrive. Jeg håber med denne lille udgivelse at gøre afbigt for at have sat et monstrum i verden.

Erwin Neutzsky-Wulff