Dansk TV, når det er bedst

 

Mange har det sikkert som mig - jeg ville ikke se dansk TV med en pistol for tindingen - men lad mig hermed opfordre til at gøre en undtagelse. Hvem har ikke surfet forbi et dansk talk-show eller en udsendelse med "pop-stars", hvis præstationer er i underkanten af Onkel Oskar, når han har fået et par genstande for meget og giver "I did it my way" med lampeskærm på hovedet, et rygradskildrende sekund og spekuleret over, om der var tale om en eller anden form for kampagne for positiv særbehandling inspireret af Åndssvageforsorgen?

Derfor er det også forløsende for en gangs skyld at møde virkelig stor humor - jeg taler naturligvis om den lille perle, der gemmer sig bag overskriften "Wivels TV-vafler". Hvem denne geniale komiker end er, så er hans TV-vært-parodi ubetalelig - og ikke mere overdrevet, end at man næsten kunne gå på den.

Den måde, han sidder i stolen på, stiv som et bræt, uden at ane, hvor han skal gøre af sine hænder, mekanisk snurrende mod kameraet med den tændte lampe, hans heroiske forsøg på at læse the cue cards med de understregede ord, hans totale mangel på sans for betoning, timing - man tror på, at dette er en eller andens onkel: "Bare tag det roligt! Se ind i kameraet, læs langsomt, VENT på dåselatteren. Jojo - det skal nok gå fint."

Så morsomt kan det være. Men der skal kræfter til ...