Tegneserie på enw.dk

 

Som den opmærksomme surfer vil have gættet, får enw.dk fra på onsdag den 11. december sin egen tegneserie. Man skal nok være ret tolerant over for undertegnedes meninger og fjollerier for at synes, der er noget at komme efter på siden, og vi håber hermed at have tilføjet den noget mere substantielt.

Idealet er naturligvis, at man, når hanen galer, og man tænder sin PC, smutter forbi enw.dk for at se, hvordan det går med ens helt - ligesom folk gjorde i gamle dage med Dick Tracy og Little Orphan Annie - ingen sammenligning med disse mesterværker i øvrigt. Vores serie er skrevet af undertegnede og tegnet af Jørgen Bitsch - det er altså det, der gemmer sig under pseudonymet Zeeba, som den skarpsindige vil identificere som det hebraiske ord for ulve-tæve (wolf-bitch - get it?)

Der er som sagt tale om en daglig stribe, og nej, den stopper ikke om en uge. Vi har den første måned i kassen, og tegnerens privatadresse vil blive opført på siden, i det øjeblik han misser en dato.

Traditionen tro holder hovedserien imidlertid fri en gang om ugen og viger pladsen for en søndagsside. Det er et gammelt princip, fra dengang hverdagsudgaven og søndagsudgaven af aviserne ikke nødvendigvis læstes af det samme publikum.

En fortsættelse af serien om søndagen ville altså betyde et hul for hverdagslæserne, og søndagslæserne ville givetvis blive endnu mere desorienterede. Derfor lod man enten serien gå i tomgang om søndagen med et referat af ugens hændelser, eller pladsen blev optaget af en humoristisk serie eller lignende.

På enw.dk vil søndagssiden tilsvarende indeholde anden satire. Men nu er det vist på tide at overlade scenen til LAWMAN og lade publikum dømme.

Uden at gøre krav på at være Danmarks svar på Uderzo & Goscinny, Laurel & Hardy eller Sacco & Vanzetti beder vi ærbødigst læseren om en smule overbærenhed. It's different - but it may just grow on you, if you give it a chance!

Mange Hilsener

Erwin Neutzsky-Wulff

Jørgen Bitsch

og sidst men ikke mindst - LAWMAN