Nyt dagblad

 

Danmarks nyeste dagblad hedder MOSKITO og udkommer første gang i dag torsdag den 12. december.

MOSKITO kommer som en firefarvet 16-siders avis i tabloidformat. Bag avisen står en gruppe layoutere, journalister, fotografer, tegnere og tekstforfattere fra det alternative kreative miljø i Danmark og udlandet.

MOSKITO's hovedsprog er dansk, engelsk og fotografi. Vores vigtigste startkapital er et vidtforgrenet kildenetværk i undergrunden.

- Folk siger, at medierne fylder dem med lort. MOSKITO sætter ild i lortet, siger MOSKITO's redaktør Martin Lindblom og fortsætter: - MOSKITO har valgt at sprænge rammerne, for hvis vi følger spillets regler - har vi allerede tabt.

Når den etablerede presse ringer til politiets mediedarling, chefpolitiinspektør Kai Vittrup, for at forhøre sig om en begivenhed - har MOSKITO allerede oplevet den.

Allerede i søndags blev en af MOSKITO's reportere anholdt og visiteret - og derefter bidt af en politihund - selvom hun tydeligt bar sit pressekort, da hun fulgte en flok demonstranter på vej hjem fra Sverige.

Mange unge gider ikke læse aviser. Derfor skaber nogle af de mest eksperimenterende skikkelser i dansk hip-hop hver dag et sammendrag af dagens MOSKITO som rap, der kan downloades fra MOSKITO's webside www.mygge.net.

MOSKITO bryder med forældet vanetænkning om, at en avis altid har samme format og altid udkommer med faste mellemrum.

MOSKITO vil fremover blive udgivet digitalt som mp3, sms, CD-rom eller på anden vis som for eksempel fotokopi, graffiti, vægavis eller via højtalervogne alt efter hvad omstændighederne kræver. Ligeledes kan MOSKITO vælge at udkomme flere gange samme dag eller overhovedet ikke udkomme i et stykke tid.

En velvillig kreds af annoncører sikrer, at de fire første numre af MOSKITO er gratis. MOSKITO bliver uddelt overalt på gaderne i København.