Advarsel!!!

 

Chresteria svarede for nylig i brevkassen en bekymret kæreste, der havde spurgt, hvordan man slipper af med en påtrængende incubus. Dette foranledigede imidlertid en anden læser til at sende noget, der betænkeligt lignede en suicide note, til vores forum.

Så måtte stakkels Chresteria i tastaturet igen, og resultatet blev så fornuftigt, at jeg besluttede at bringe det på nyhedssiden. Everybody please, take notice!


Kære *****,

Jeg håber, dit indlæg er en stor fed spøg! Hvis ikke, lyder det totalt åndssvagt. Jeg ved godt, at det er svært at være tålmodig, mens man læser og læser og venter på, at verden skal gå op i sømmene. Men sådan er det nu engang, hvis man vil have en velordnet og intellektuelt funderet transcendens. Og det vil du (og I andre drengerøve) vel gerne? Eller hva'? Eller vil I gerne indlægges på den lukkede afdeling? Jeg kan godt se det fra jeres synspunkt: Det er snyd, at piger har lettere ved det. Men sådan er det altså bare! At løsningen for dig skulle være at kaste dig ud fra et fly i 2 km's højde uden faldskærm med det mål at lande blidt og uden brækkede ben, lyder fuldstændig absurd. Jeg håber, du selv kan høre det. Så lad os nu få slået det fast een gang for alle: Der er kun een vej til transcendens for folk uden mystagog, nemlig læsning, læsning og atter læsning blandet med intellektuel forståelse, forståelse og atter forståelse. En enkelt vågenat i ny og næ, en lang gåtur i en mørk skov, at glemme sig selv i sin elskede eller en eftermiddag med "Tryllefløjten" skader selvfølgelig heller ikke, men det, du (forhåbentlig i spøg) foreslår, er simpelt hen for åndssvagt. Det er ikke en leg! Og det er derfor, jeg reagerer på dit indlæg uden at vide, om du laver sjov eller ej. Hav dog tålmodighed, så din stakkels hjerne får lov at acceptere, at din verden udvider sig – i små, men sikre skridt. Opgiv tanken om lege myste og mystagog derhjemme. I værste fald kan du gøre skade på dig selv og andre, i bedste føle dig til grin, når du står og chanter mantraer og lirer påkaldelser af dig, som du ikke forstår. Kort sagt – det fører ingen vegne hen! Men det gør læsning og forståelse! Desuden er du jo en af dem, der går på Erwins kursus, hvor I får så utrolig mange clues til at forstå mytologien og de religiøse mekanismer, så I netop kan sætte jer derhjemme med stakke af bøger i skødet og prøve at komme frem til en forståelse af, hvordan tingene hænger sammen. Først da vil verden åbne sig for dig. Jeg kan godt forstå, at du er utålmodig. Men det nytter altså ikke noget. Sei standhaft, duldsam und verschwiegen, som Tamino og Papageno får at vide i "Tryllefløjten". Så er du på rette spor. Alle får deres løn til sidst, men man skal så mange gruelige intellektuelle (!) prøvelser igennem først. Du skulle tage at læse Teresa af Avila. Hendes konstante tanke-kamp med sig selv er forbilledlig. God læsning (til jer alle)!

Kærlig hilsen Chresteria.