Intellektualiseringskursus

 

Er du træt af at være evnesvag? Irriterer det dig, at du ikke er i stand til at sige fem sammenhængende ord? Ærgrer det dig, at det andet køn ser på dig som en drengerøv?

Hvis du kan svare ja til et eller flere af disse spørgsmål, er Erwin Neutzsky-Wulffs intellektualiseringskursus måske noget for dig. Bliv klogere i dit eget hjem!

Ingen problemer med SU! Ingen imbecile medstuderende!

Ingen analfabetiske professorer! Alt, hvad du behøver, er Erwin Neutzsky-Wulffs samlede værker og 8 daglige timer i 3 måneder.

Du vil kunne mærke dig selv blive klogere! En dag vil du åbne munden og opdage, at du har sagt noget intelligent! Er du også en af de idioter, der hjemsøger enw.dk med pinlige "spørgsmål" som:

Kære Ervin!

Jeg forstår ikke rigtigt når du sir verden ikke er til der er jo taget masser af fotoer ad den, Kan du forklare mig din underlige filosofi?

Hilsen Ole

Ole sendte ovenstående (som kunne være skrevet af et otteårs barn) inden han begyndte på vores intellektualiseringskursus. Allerede efter tre måneder var han i stand til at stille intelligente spørgsmål som det følgende, der sågar lader modtageren ane, at afsenderen engang har læst en bog:

Kære Erwin!

Jeg har tænkt over, om omverdensproblemet kan have noget med videnskabens grænser at gøre. Videnskabelige påstande må for at være meningsfulde implicere muligheden af falsifikation. Det er altså meningsløst at tale om en verden med fysiske egenskaber, som er principielt umulige at konstatere, altså noget hen efter the White Knight i "Alice in Wonderland":

But I was thinking of a plan
To dye one's whiskers green,
And always use so large a fan
That they could not be seen.

Men ifølge ubestemthedsrelationen ville påstanden om en ydre verden netop implicere antagelsen af sådanne egenskaber. Situationen er med andre lidt den samme som med Gud.

Videnskaben fornægter ikke Guds eksistens, den beskæftiger sig blot ikke med den, simpelt hen fordi den principielt falder uden for, hvad en videnskabsmand meningsfuldt kan udtale sig om. Kunne man eventuelt "redde" den ydre verden (som jo åbenbart har en stor psykologisk betydning for mange) ved at acceptere troen på den som religiøs?

Så hvorfor blive ved med at være savlende åndssvag, tro på, hvad der står i avisen, og ikke kunne få piger? Anskaf dig en hjerne og blive et menneskeligt væsen! Det er aldrig for sent …