Ny julekalender

 

Rygtet vil vide, at optagelserne er startet på næste års julekalender, GUD OG OLE, instrueret af Lars von Trier med manuskript af Johannes Møllehave og Sven Hazel og dekorationer af Ingahild Grathmer. Ole er en dreng, som ikke forstår, hvordan det kan være, at alle taler om fred i julen, men der alligevel ikke er fred i verden.

Den næste dag får han besøg af en engel (spillet af Jesper Klein) der fører ham tilbage til den første jul, dengang hele verden blev regeret af den onde kong Muhammed og hans muslimer (statister i abekostumer) som vil være Ringenes Herre og derfor prøver at få de tre vise mænd (Sankt George, Sankt Anders og Sankt Pia) til at røbe, hvor Jesus-barnet er. Ole hjælper englen med at bombe Bagdad, så alle de onde mennesker dør.

Men da han kommer tilbage til Danmark, opdager han, at der også er onde abemennesker der. Han ender hos den Gode Politimand, som sidder og græder, fordi han har fået stjålet sin kanon.

Åbenbart er der nogen, der kalder sig Frihedshaderlisten, der har gemt den på Christiania. Og så må Sankt Pia hjælpe til med tryllebomberne, der får de onde mennesker til at forsvinde.

Englen fortæller Ole, at Jesus har slik, cola og videospil til alle danske børn, men at han ikke kan komme, så længe der er nogen i landet, der ikke er lige så hvide som han. Derfor har han sendt Sankt Pia til at tryllebombe de onde aber i Danmark og Anders til at tryllebombe dem i andre lande.

Den næste dag, da Ole kommer i skole, bliver han overfaldet af de onde abebørn, som gør nar af ham, fordi han tror på Jesus, og vil slå ham ihjel. Det lyder jo farligt, men vi kan godt røbe, at det ender godt.

Den Gode Politimand finder sin kanon igen, og Pias tryllebomber gør Danmark helt hvidt, så Jesus kan komme. Det er det vigtigste, der er sket i Danmark siden Reformationen, udtaler Johannes Aagaard, og det er da også en kendsgerning, at krucifikser og skråremme allerede er blevet den foretrukne julegave blandt de helt unge.