Paludans bogcafé

 

Vi ved jo naturligvis godt, at Gud er Kærlighed, og at vores syndige selviskhed stiller sig imellem Ham og os. Skal vi imidlertid nå Ham, er bordtale og bondeanger ikke nok.

Også i kristendommen har mænd og kvinder sagt verden far vel for i klostrets ensomhed at blive hans ”brude”, eftersom Gud altid er mandlig. Derfor står imidlertid også Kvinden ham nærmere, hvorfor hun engang betragtedes som et religiøst højerestående væsen i forhold til manden, ja ligefrem guddommeliggjort.

Der lægges altså vægt på det intime forhold mellem Gud og menneske som SEKSUELT, og klosterlitteraturen er da tit heller ikke til at skelne fra elskovslyrik. Som regel er der et tydeligt, ofte ekstremt masochistisk element, hvor piskning til blods hører til i den mildere ende – hvad man så end måtte mene om dette.

Disse beskrivelser kommer vel at mærke ikke fra enkeltstående galninge, som man forsøger at feje ind under gulvtæppet, men fra sanktionerede helgener. SANKT MARGHERITA MARIA ALACOQUE har adskillige i sin selvbiografi.

Når jeg stod foran Jesus, smeltede jeg som et lys i den erotiske kontakt, jeg havde med ham.

Jeg var af en så svagelig konstitution, at selv det mindste snavs gjorde mig syg. Jesus skændte strengt på mig for denne svaghed og reagerede så voldsomt imod den, at jeg en dag rengjorde gulvet, hvor en patient havde kastet op, med tungen. Jesus fik mig til at føle så meget nydelse ved denne handling, at jeg gerne ville have kunnet gøre det hver dag.

Engang, da jeg have vist en vis modvilje imod at pleje en patient med dysenteri, skændte Jesus meget strengt på mig, så for at gøre bod fyldte jeg munden med hendes ekskrementer, jeg ville have slugt dem, hvis ikke reglerne havde forbudt spisning imellem måltiderne.

En dag lå Jesus oven på mig, og da jeg protesterede, svarede han: ”Lad mig bruge dig til min nydelse, for der er et rigtigt tidspunkt for alting. Nu ønsker jeg, at du skal være genstand for min kærlighed, overgivet til min vilje, uden modstand fra dig, så du kan give mig nydelse.”

Hør videre i

PALUDANS BOGCAFE TORSDAG DEN 30. SEPTEMBER KLOKKEN 17
GRATIS ADGANG