Spøg til side

 

Det kan jo være meget godt med satire, men den kan naturligvis også af og til være lidt desorienterende. Hvad er nu rigtigt, og hvad har Erwin fundet på – som nu Runes timeplan?

Undertiden kan virkeligheden jo nærme sig det parodiske. Da pressedækningen, som Rune E. Larsen meget rigtigt har gjort opmærksom på, har været nærmest ikke-eksisterende, bringer vi uforkortet to artikler fra Politiken, som egentlig siger det hele.

18. januar 2005

Minoritetspartiet, der for første gang stiller op til folketingsvalg, vil stille ultimative krav for at pege på S-formand Mogens Lykketoft som ny statsminister, hvis partiets mandater bliver afgørende i Folketinget efter valget.

I så fald vil partiet pege på den statsministerkandidat, der lover at afskaffe udlændingelovens regel om, at unge ægtefæller begge skal være over 24 år for at få lov at bo i Danmark, hvis den ene ikke er dansk statsborger.

Minoritetspartiet forlanger også, at tvangsaktiveringen af arbejdsløse afskaffes, siger partiets formand Rune Engelbreth Larsen.

”Vi ved godt, at det ikke står særligt højt på dagsordenen hos de statsministerkandidater, der er. Mogens Lykketoft må så spørge sig selv, om han ønsker at blive statsminister på betingelse af at fjerne de to ting, eller om han ikke vil vel vidende, at 14 dage efter er han ikke formand for Socialdemokraterne,” siger Rune Engelbreth Larsen.

8. februar 2005

Kl. 10.30: Rune afgiver sin stemme i Rundhøjhallen, Holmevej 200 i Århus.

Kl. 14.22: Rune ankommer til København H.

Kl. 18.00: Rune ankommer til Christiansborg.

Kl. 20.22: Rune kommer ikke i Folketinget.

Nogenlunde sådan forløb valgdagen for Minoritetspartiets leder, Rune Engelbreth Larsen, der ikke fik sit folkelige gennembrud som talerør for samfundets trængte.

Det er kun nogle få tusinde vælgere, der har stemt på de 53 kandidater.

For egen lomme havde partiet ellers købt en undersøgelse, som viser, at 3,7 procent af vælgerne overvejede at stemme på bevægelsen. Men da folk stod i stemmeboksen, valgte de alligevel mere sikre partier som Enhedslisten.

Minoritetspartiet har forsøgt at sælge sig selv som et humanistisk centrum-venstre-parti, der går ind for borgerløn og er modstander af EU-forfatningen, tvangsaktivering og den militære indsats i Irak.

Ifølge Rune Engelbreth Larsen er der to forklaringer på, at fem års arbejde med at indsamle underskrifter og forfatte politisk
materiale har slået fejl:

”For det første har vi haft alt for kort tid i medierne til at fortælle befolkningen, hvad vi står for. For det andet er der tilsyneladende ikke nok vælgere, som er enige med os.”

Partiformanden vil nu hellige sig sit familieliv og forfatterskab.

Exit Rune Engelbreth Larsen.