Introduktion til ENW-Encyklopædi

 

Hej, jeg hedder Niels Gissel. Jeg er blevet bedt om, at introducere jer alle i et nyt projekt. Det er faktisk en gammel idé, der nu bare er kommet i ilden igen – nemlig ENW-ENCYKLOPÆDIEN.

Som I nok kan forestille jer, så er det mildest talt et massivt stykke arbejde, at lave et opslagsværk for hele Erwins forfatterskab. Og det er selvfølgelig også derfor vi søger hjælp (det kan være en ganske ydmyg assistance). Vi uddeler bøgerne, og hvad der ellers måtte være, imellem os, så vi har bare en mulighed, for at komme det hele igennem. Men det må endelig ikke få jer til at tænke: ’Nå – men Abattoir er taget, og så har jeg nok ikke lyst.’ Der er i høj grad brug for ekstra gennemlæsninger (inde for rimelighedens grænser naturligvis).

Bogen vil være henvendt til to målgrupper. Dels den ’seriøse’ læser, der søger en ekstra uddybning af en ting, og ikke lige orker, at læse hundredvis af sider igennem, for at finde den. Dels ’fan-læseren’, der bare elsker at svælge i Wulff-stuff. Han skal have alt, lige fra korte ’matter of fact’ artikler om det kognitive sprog til små resuméer af f. eks. historierne i 2000.

På overfladen vil bogen mest være tekst til denne fan-læser, men derunder vil der være henvisninger, som vil være uvurderlige, for alle de der bruger den slags. Så I kan nok forstå, at der er arbejde til alle, ligegyldigt om I helst bare vil finde kildeangivelser, eller om I har lyst til at skrive 1-10 linjers indslag – eller for den sags skyld læse korrektur, oversætte latin, græsk eller hebraisk.

Hvad det end bliver, så bliver det nok en broget sag. Men det er Encyclopaedia Britannica også, så lad ikke det bekymre jer.

Vi arbejder efter at få bogen udgivet i tide til forårsudgivelserne 2007 med en deadline sat til august 2006. MEN vi kan selvfølgelig ikke garantere, at bogen overhovedet bliver udgivet! It's a work of joy, og indstillingen er, at det vil være sjovt at lave - og forhåbentlig også at læse!

Vi er elleve indtil videre. Hvis du er interesseret, så skriv eller ring til mig (sms er oplagt).

Mobil: 27203800
E-mail: nielsgissel@gmail.com