Menneskets indvikling

 

MENNESKETS INDVIKLING

Som bogen allerede hedder i folkemunde, formodentlig i forventning om det sædvanlige læsevenlige lixtal. Når nummer 87 af BATHOS udkommer, vil den være sluppet løs på en intetanende verden, og som en art afbigt har vi valgt at gøre det til temanummer.

”Man kan ikke skrive om alting.” Sådan karakteriserede en kritiker på et tidspunkt, hvad der efter hans mening var den store svaghed ved Undertegnedes forfatterskab.

Man kunne fristes til at give ham ret, hvis det ikke var for en enkelt detalje. Det er ikke et forfatterskab.

Det er en litteratur, så disjunkt fra den samtidige danske som den prædynastisk ægyptiske. Hvorom alting er: Han ville næppe have sat pris på MENNESKETS AFVIKLING.

Verdens historie, men dermed også gudernes og ideernes, filosofi og videnskab. Selv som en nøgle til de data, man kan finde i mere bindstærke værker, er 800 sider naturligvis for lidt.

Så vi snyder. I mine bøger er informationen hverken eksplicit eller implicit, den er ENFOLDED.

ADD WATER AND TIME – AND LOTS OF IT! De fleste moderne bøger er man færdig med, før man får begyndt.

Bare læs bagsideteksten! MENNESKETS AFVIKLING begynder man på, når man er færdig med den.

Så har man nemlig muligheden for at forstå den – måske. Verdens længste prædiken siger mindre end verdens korteste KOAN.

Og så er der naturligvis – LET’S FACE IT – to slags mennesker. Der er de flittige, der regner det hele ud og igennem selv.

Og der er de dovne, der hellere vil kigge i facitlisten og se en film. De sidste abonnerer på BATHOS.

LÆS VIDERE I BATHOS #87 – UDE 6. MAJ!