Er du tilmeldt?

 

Velkommen til en weekend med foredrag, debat og film. ”Værkerne”, der lægger lokaler til, kan tilbyde overnatning på stedet. Det koster 40 kr. og du skal give besked i forvejen på

linagott@tdcspace.dk

hvor du ligeledes kan få svar på eventuelle spørgsmål om arrangementet. Programmet ser således ud:

Lørdag den 3. april

17-19 Vætter

For os er nisser og trolde noget, der hører til i eventyrene, ikke desto mindre lader de vidneudsagn, vi har fra folkemindesamlerne, os ikke i tvivl om, at de for vore forfædre besad en fysisk realitet. Hvordan kan den ”samme” virkelighed opfattes så forskelligt? Og hvis disse væsner er virkelige, hvad de moderne bortførelser i ”ufoer” tyder på – en parallel til bjergtagne møers møde med små grønne mænd i høje, der stod på gloende pæle – hvordan passer de så ind i vores moderne verdensbillede? I dette foredrag tager Erwin Neutzsky-Wulff udgangspunkt i den danske overnaturlige fauna. Men som sædvanlig kommer han vidt omkring!

19-20 Aftensmad

20-23 Film: MANIAC og MESA OF LOST WOMEN (ENW indleder begge film)

Søndag den 4. april

10-12 Studiekreds ved Chresteria om myter og folkeminder

12-14 Etik

Etik og moral ser vi gerne som sociale restriktioner, og har de en religiøs baggrund, er det som et skræmmebillede, der skal få os til at opføre os pænt. Men længe før der var ordnede samfund, var der ritualer, hvis formål var at holde os på god fod med en overnaturlig virkelighed, og her var den umiddelbare virkning ikke konformitet, men en mystisk selvforglemmelse, der tillod os at besøge verdens grund ved at eliminere forestillinger som drift og vilje, en primitiv anskuelse, som den moderne neurologi atter er ved at lægge afstand til. Erwin Neutzsky-Wulff analyserer i sit foredrag denne nye virkelighedsopfattelse og dens konsekvenser.

Sted: Sorø Kultur- og Fritidscenter, Frederiksvej 27, 4180 Sorø
Pris: 150 kr.
Tilmelding: DOF Sorø på

Tilmelding