Magi

 

Kristendommen er naturligvis ikke den eneste sekulariserede religion. I jødedommen ser vi den blandt andet i degenerationen fra qabbala maasith, den "praktiske" kabbala, til den fromme messen af guddommelige attributter, der har mistet deres mening som echadhs manfestation som elohim.

Dette vrøvl går naturligvis endvidere fint sammen med "energier", New Age og Madonna. Det vil næppe heller komme som nogen overraskelse for læseren, at "Bibelen" er ren, uforfalsket og uforfærdet maaseh – engle kan være tunge at danse med, men de er ikke himmelske politibetjente.

Golem lader sig fremstille, og er da heller ikke nogen jødisk opfindelse, som "sagnet" om Pygmalion lader ane. I dag vil vi naturligvis være tilbøjelige til at benytte os af den selvsamme elektronik, der står bag den kognitive syndflod.

Ingen fedter med ler længere. Det kræver lidt mere end et Emeth eller Fadervor, så navnene medfølger (I must be crazy).

På den anden side har vi så Crowleys "dæmoniske" sludder. Hvad manden (blandt meget andet) ikke fatter, er, at en virksom maaseh altid er tiqqun.

Der findes ingen "sort" magi – om end nok en destruktiv sådan, se blandt andet afsnittet om bone-pointing – så lidt som strygejernet virker uden at være sluttet til lysnettet, hvor stærk husmoderens "vilje" ellers er. Magi virker indefra og udelukker således principielt en disjunkt agens.

Transcendens er besættelse. At advare imod at "lege med mørkets kræfter" er temmelig absurd, eftersom alle kræfter i dag ligger i mørke.

Skvadderhoveder kommer til skade i trafikken, men ikke den himmelske. You know, or nothing happens.