Skip to content

Erwin doesn’t speak to me. I’m depressed!

Skal jeg ikke bare oprette en stribe tomme indlæg med titler? Så kan du altid udfylde, når du lige har fem minutter. Jeg tænkte på disse titler:

Adios amigos

So long!

Won’t be seeing you. Ever!

Adieu

My Neighbor doesn’t speak to me. I’m depressed!

Gå aldrig tilbage til en fuser

This Is the End

Kære Rene!

”BLOG” kommer af ”weB” og ”LOG”, logbog, og en logbog føres på en daglig basis. Ikke desto mindre er Nettet, som du ved, fuldt af små døde blogs.

Jeg havde to tusind faste følgere på Facebook, hvorfra jeg nu er udelukket. I perioder vakte mine artikler interesse, hvilket førte til debat, som jeg fulgte op med andre artikler, i andre ikke.

Ikke en af den snes artikler, jeg hidtil har lagt op på bloggen, har været interessant nok til at føre til diskussion, og det tager jeg selvfølgelig til efterretning. En ny amerikansk præsident, der vil have USA til at ”bekæmpe sine fjender sammen med sine venner og genindtage pladsen for enden af bordet”, har åbenbart ingen interesse.

Også her i landet demonstreres der imod alt andet end kapitalisme, imperialisme og oprustning, og der hersker bred enighed om, at dissidenter er racister og sexister og skal bekæmpes med vold, hærværk og censur. Demokraterne, der i fire år har truet med statskup, har nu vundet valget, sikkert på helt lovlig vis!

Intet af dette er værd at diskutere. Og det af en eneste grund: Der er ikke noget at diskutere!

Ikke i pressen og ikke på de sociale medier, og bestemt ikke på min blog. Og så er der ingen blog.

Det er nok ikke så slemt. Det går nok væk.

Folk, der bliver hængt ud og jaget ned, har nok selv været ude om det. Jeg beklager, hvis du og andre er kede af det og sårede, fordi onkel Erwin ikke gider lave et gratis tegneseriehæfte, man ved lejlighed kan kaste et blik i og derefter smide hen i et hjørne.

Til gengæld skriver han bøger, og han tager sig godt betalt. Dem vil han nok også fremover reklamere for i nyhedsbreve og her på bloggen som tidligere på Facebook.

Men en blog som den, jeg havde i tankerne, var der ikke interesse for, hvorfor den er spild af tid. Og jeg har aldrig spildt tiden.

Hvis jeg havde gjort det, ville jeg i dag have et lortejob, holde min kæft og nøjes med at drømme. Men sådan er vi jo så forskellige.

Published inUncategorized

17 Comments

 1. Rene Jensen Rene Jensen

  Der må være en håndfuld læsere nu.
  Jeg vil godt lige høre, hvad de svarer først.

 2. Kenneth sarring Kenneth sarring

  Tror desværre de fleste er glade for kapitalismen og imperialismen..
  Den har jo givet dem to biler, to ferier om året og legetøj nok til at ungerne holder sig i ro.

  Kan huske da jeg var i starten af tyvene og Fogh gik i ledtog med Bush udenom NATO. Jeg var klar til at vandrer mod Christiansborg med fakler og høtyve, sammen med resten af Københavns befolkning…. Men, der skete intet. Som om alle bare trak på skuldrene, da følte jeg det Danmark som beskrevet i DØDEN flytte ind, og det har boet her lige siden. Og Danmark har forvandlet sig til et angstfyldt samfund hvor alle er bange for at miste det vi har, for vi er jo alle klar over at mennesket først oplevede Lykke da vi opfandt bilen, TV, og charterferien.. alt før det er bare et mørke…

  Så er det da godt at vi har politikerne der er skrupelløse nok til at myrde og undertrykke for os så at vi kan leve i luksus…

  • Der er ganske rigtigt ikke noget nyt ved kapitalismen. Det nye er, at den nok en gang har allieret sig med fascismen, og derfor handler det ikke længere om den ekstra bil.

   Kampfly gør os sikre, smør gør os kun fede. Man skal jo nemlig tænke på, at hvor socialismen er materialistisk, er liberalismen idealistisk.

   Den handler ikke om de fem kroner mere i timen. Den handler om ligestilling mellem kønnene.

   Det forstår arbejderklassen ikke. De vil bare have arbejde og mad på bordet.

   Det gav racisten og sexisten Donald Trump dem, og derfor stemte racisterne og sexisterne på ham. Den politiske korrekthed blev opfundet af nazisterne.

   I Nazi-Tyskland kunne man ikke være apolitisk. Du var enten for eller imod nazisterne, progressiv eller reaktionær, en del af løsningen eller en del af problemet.

   Under nazismen kan du ikke sige, at jøderne ikke er så slemme, eller at der ikke er racisme og diskrimination af ikkejøder eller homoseksuelle i samfundet. Det er hate speech, og den slags er man nødt til at forbyde.

   I halvfjerdserne fik arbejderklassen også læst og påskrevet af the rich kids. Men der var ikke dødspatruljer i gaderne, historieforfalskning, men ikke nogen decideret damnatio memoriae med forbudte klassikere og hærværk på mindesmærker.

   Folk mistede ikke deres livsgrundlag og blev hængt ud i medierne for at have forkerte meninger, eller for at partiet kunne vise sin magt. En magt, der er funderet på to ting: Den indre svinehund, med et umætteligt behov for at forfølge og føle sig hellig, og den uigennemtrængelige dumhed, der ikke kan se nogen forskel

   • Rene Jensen Rene Jensen

    Du er uden tvivl blevet spurgt på Facebook, hvad forskellen er mellem urolighederne i Roman og urolighederne på gaderne i Amerika nu.
    Jeg kan regne svaret ud: Samvittighed. Den samvittighed man kun kan følge alene, ikke i trop, I get that.

    Du er selvfølgelig overbevist om at jeg mener at George Floyd-affæren retfærdiggør hele balladen. Du mener, hvad du mener, det kan jeg ikke gøre så meget ved. Men sandheden er, at jeg var lammet af overvejelsen om, hvad jeg ville have gjort, hvis jeg var vidne til at en mand var ved at dø, mens jeg så på. Folk omkring filmede og sagde hold nu op med at slå den flinke mand ihjel.
    Hvad ville jeg have gjort? Nå ja, hvad ville DU have gjort? You can’t be that brave – du er jo stadig i live.

    Samvittighed er noget lort. It will get you killed. Forstår du, hvad jeg prøver at sige her? Netop og kun fordi langt de færreste har fortrolighed med det uhyggelige at følge sin samvittighed, bliver vi skræmt over nærvær af fare eller død, og vælger flokvejen som løsning. Protest i flok.

    Kuren er at følge sin samvittighed… og dø. Yeah. Fucking hallelujah.

    • Jamen den pæne mand (og dømte voldsforbryder) George Floyd døde da (svækket af stofmisbrug), da han modsatte sig anholdelse? Jamen kvinder bliver da voldtaget?

     Jamen negrene blev da diskrimineret (for halvtreds år siden af Demokraterne)? Jamen der er da nogen, der stadig påstår, at der kun er to køn?

     Jamen der var da rige jøder i Tyskland? Jamen Einstein var da racist?

     Så hvem skal vi græde snot over i dag? Er minkavlere martyrer eller dyremishandlere?

     Check Politiken! Man kan jo let blive upopulær, hvis man bekymrer sig om politibetjenten, der hver dag risikerer livet på gaden, i stedet for den pøbel, der overdænger ham med sten, flasker og racistiske skældsord, jøden i stedet for den tapre Sturmabteilungsmann.

     Hvad ville jeg have gjort, hvis jeg havde set Horst Wessel få tæsk af en kommunist? Grebet ind?

     Rene Jensen ved ikke, om han ville have været så modig. Men han ved en ting: Nazisterne skal man ikke lægge sig ud med!

 3. Misforstå mig ikke: Jeg værdsætter virkelig, at du melder dig til dværgkastning. Men jeg tror sgu ikke, det sælger billetter!

 4. Det kan nok svare sig at slå feltet med seneste kommentarer til igen, når du praktiserer så megen omhu med at svare folk.

  Tilsvarende med søgemuligheden. Det er allerede svært at finde gamle indlæg, hvis man kun lige kan huske et enkelt ord.

  Det er naturligvis mig lige meget, om du dropper bloggen eller ej. Do as you see fit.

  RENE JENSEN

  Slå endelig til, hvad der skal slås til. Hvad mener du med, om JEG dropper bloggen?

 5. Oskar Bae Oskar Bae

  Grunnen til at Bidens valgseier “ikke vekker noen interesse” er simpelthen at han i allmuens øyne representerer en tilbakegang til status quo, hva han da også eksplisitt gikk til valg på. Om noe er man så nedsyltet i demokratenes propaganda at man forestiller seg at regjeringsskiftet betyr at man med nød og neppe /unngikk/ noe katastrofalt.

  At status quo betyr millioner av døde sivilister under amerikansk imperialisme og taktfast marsj mot økologisk kollaps og irreversible klimaendringer, bet ikke på særlig mange før Trump og gjør det heller ikke nå. Den fascistoide valgkampen tror jeg ærlig talt man rett og slett ikke øyner. Personlig har jeg heller ikke observert hanemarsj i noen BLM-demonstrasjon. Når det går så vidt at man ikke kan annet enn å rynke på nesen – noe jeg vet en del av den tilvante middelklassen her og der har gjort – finnes det alltids en rekke beleilige bortforklaringer. Og så må man naturligvis ikke glemme alt det gode f. eks. #metoo har resultert i – bare du ikke spør for inngående på dette punkt.

 6. In Georgia surveillance video of a canvassing center showed poll watchers being ushered out of the room after being told the count would be paused for the night. Then, a woman in blonde braids stepped over to a table and pulled out a pair of suitcases from underneath.

  Witnesses testify, backed up by the newly-released surveillance footage, that shortly after observers were asked to leave the room, several large, mysterious suitcases filled with ballots, were rolled out from under a table.

  Er der stadig nogen, der er så retarderede, at de tror, Donald Trump tabte “valget”. Selvfølgelig ikke. Men efter et nazistisk statskup dukker man hovedet og holder kæft.

 7. Moscow has agreed to key US demands in a bid to preserve the New START agreement in a race against time to extend the treaty before it expires. Washington then simply made new demands.

  Kære medløbere! Jeg kan berolige jer med, at Biden, der tror, han er præsident, allerede har overtaget udenrigspolitikken.

  I må heller ikke tro, at jeres tavshed ikke bliver påskønnet. Jeres børn, som I hader så meget, kommer til at dø ved Stalingrad.

 8. Morten Øxenhave Morten Øxenhave

  Kære Erwin.
  Jeg er fuldstændig enig i at befolkningen virkelig er en hjernevasket, overtroisk pøbel, at vi lever under et knusende diktatur, at en ny middelalder begyndte hvor den teknologiske tidsalder gik på hæld, osv

  Men da du nu efterspørger reaktioner på din blog, vil jeg da gerne give udtryk for at jeg finder den lidt stram og minimalistisk.

  Du har givetvis ønsket en platform med mere kontrol og ejerskab over indholdet, og samtidig fri for alle Facebooks distraktioner og tidslinjens flygtighed.

  Der mangler dog bare lige en “like”-knap. Det er ikke altid let for læserne at finde noget nyt og beåndet at skrive i kommentarfelterne, hvis de grundlæggende bare samtykker og ikke har noget at tilføje.

  En mulighed for at starte ny tråd op, en slags “brevkasse”, kunne også blive populært.

 9. Blogs har absolut en funktion. Når dissidenten er blevet udelukket fra medierne, kan han råbe ned i en spand.

  Det er det, de er designet til. Bloggeren er alene, hvad han dog helst ikke skal opdage.

  Ingen kommer af vanvare ind på hans blog og bliver hængende, og sker det, kan de ikke poste, ikke uforpligtende LIKE, og hvis endelig der kommer en kommentar, skal den opdages og godkendes for overhovedet at kunne ses – bloggere er som bekendt førtidspensionister, der ikke har andet at tage sig til end at våge over bloggen! Minimalistisk?

  På ingen måde. Omhyggeligt og med velberåd hu minimeret til ingenting af de samme, der bandlyste mig fra Facebook på livstid, efter sigende for at lave grin med et julekort fra trediverne – nazister skal man ikke lave grin med!

  Jeg har givetvis ønsket en platform med mindre kontrol og ejerskab over indholdet, med alle Facebooks distraktioner og tidslinjens flygtighed bibeholdt. Men hvis noget sådant var muligt, med samt dine øvrige udmærkede forslag, er jeg sikker på, at vores tekniske adviser, som bloggen giver et dagligt nervesammenbrud, nok skulle have implementeret det.

  Hvis en skribent ikke slavisk følger kapitalinteresserne ud i fascismen, vil han, ganske uanset hvor mange leksika han står i, blive udelukket fra de kapitalejede medier og bortcensureret fra de kapitalejede sociale medier til fordel for dyslektiske husmødre og gymnasieelever, ingen nogen sinde har hørt om. Hvis et forfatterskab eller en blog skal overleve under disse omstændigheder, kræver det læsere, der ikke læser ham under dynen.

  Og det vil kræve noget mere af dem end at tænde for tv med fjernkontrollen. Med andre ord noget ganske urimeligt og utænkeligt!

 10. Rene Jensen Rene Jensen

  Hej alle.
  Som I nok kan gætte, smed vi i første omgang bare et hurtigt WordPress site op og satte de fleste indstillinger i den forsigtige retning.
  Nu skulle det vist være muligt at poste direkte uden at afvente Erwins moderation. Der er muligvis røget et par indlæg tidligere, fordi spamstormen meldte sig tidligt. Beklager, hvis det er tilfældet.
  Der kommer også andre ændringer i det tempo, vi kan finde tid til at få det til at virke. Patience patience.

 11. Hej “alle”. Som “I” nok kan gætte.

  Du har sgu humor, Rene, og det er da bestemt hyggeligt med sådan en lille fortrolig snak. But we can’t go on meeting this way!

 12. Rene Jensen Rene Jensen

  Modsat dig siger jeg faktisk, hvad jeg mener, og mener, hvad jeg siger 🙂

  Men det bekymrer mig lidt, at alle kommentarer stoppede, da jeg slog spamfilteret til.
  Både Camilla og jeg har testet, og det burde virke. Hvis man ikke kan poste kommentarer, send en email til rene på catatonic.dk.

  OG som noget nyt, kan man nu også registrere sig på traditionel vis. Find “register” i sidemenuen.
  Vi går en spændende fremtid i møde: Hvis man registrerer sig, kan man selv poste indlæg her på bloggen. Det vil Erwin sikkert sige et par ord om nu…

 13. Ja, det bekymrer også mig, at ALLE kommentarer PLUDSELIG er stoppet. Nærmest fra den ene dag til den anden er den livlige aktivitet med indlæg og diskussioner erstattet af en larmende tavshed, som man slet ikke er vant til fra ENW-læsere.

  Ja, vi går sandelig en spændende fremtid i møde! Vi skal blot have løst de tekniske problemer, så bloggen atter kan blive et samlingssted for den politisk aktive ungdom i disse for vort land så alvorlige.

  Gud bevare Danmark!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *