Skip to content

Royalt

“We’re launching a royals newsletter,” meddeler CNN i dag. “Sign up here!”

Det undrede mig lidt, da jeg ikke mente, Amerika havde haft en konge siden 1776. Det viser sig da også, at genstanden for denne nyhedstjeneste er det britiske kongehus.

Man kan allerede nu oplyse, at hertuginden af Sussex efter sigende skal have skældt tre af sine ansatte huden fuld. Det er naturligvis urovækkende, men ikke egentlig overraskende, da man længe har haft en mistanke om, at den gamle skik med at prygle tjenestefolkene ikke længere holdes i hævd.

Det hele begyndte som bekendt med, at Knud den ikke så Store befalede tidevandet at standse og fik våde fødder. Man burde naturligvis have ladet ham drukne, men i stedet levede han længe nok til at give sin uansvarlighed, hvad elementerne angik, videre til sine efterkommere, indtil et punkt, hvor de end ikke var i stand til at kurere en simpel scrofula!

(Og lad bare være med at google det, the King’s Disease er nu en CD med rapperen Nazi.)

I dag kører de såkaldt kongelige bil og går på natklub – nogle af dem tegner ligefrem julemærker! Måske burde de tage ved lære af Ludvig den Sekstende, der forsøgte sig som låsesmed med det kendte resultat.

Man kunne med god grund spørge sig selv, om banditten Struense i dag overhovedet ville være blevet et hoved kortere. Disse ”kongelige” personer gifter sig med borgerlige og lader sig skille, i stedet for at tage sig et par medhustruer som anstændige mennesker.

Efter sigende skulle de nemlig være ”ganske almindelige mennesker”. Tilbage står så spørgsmålet, hvad helvede det er, vi går og betaler til!

Som jeg i sin tid skrev i mit hyldestdigt til Hendes Australske Majestæt, de hun nedkom:

Prins Frederik fik tvillinger,

så får han fler’ bevillinger

og mere apanage,

for det er jo hans gage,

så han kan gå og fjolle

og sejle i sin jolle

og blæse os et stykke.

Vi ønsker stort tillykke!

To nassere med rangler

er lige, hvad vi mangler.

Men fik jeg af den grund ridderslag og ansættelse som hofpoet? Ikke ud af stedet!

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *