Skip to content

En trussel

Under overskriften ”TRUSLER får forskere til at tie” omtaler marts-nummeret af ”Forskerforum” det problem, at forskere er bange for at dele deres ekspertviden med offentligheden. Min umiddelbare reaktion var, at det da også var på tide at adressere en problematik, der måske er noget mere påtrængende end antallet af professorer, der flirter med de kvindelige studerende.

Når man læser artiklen, får man dog hurtigt det indtryk, at den egentlig burde have været bragt i april-nummeret. Den handler nemlig slet ikke om, at forskere risikerer deres stilling, hvis de kommer for skade at røbe, at der er to køn, Jorden er rund, eller to og to er fire.

Helt galt går det som bekendt, hvis de vover sig ud i uvederhæftige påstande eller ren hate speech, som at kvinder har bryster, eller at Einstein ikke var en sort lesbisk kvinde. Nej, den handler om, at kværulantforrykte kalder dem dumme svin i e-mails.

I betragtning af, hvor mange danske forskere disse mennesker rent faktisk har myrdet, er det da bestemt noget, der bør tages alvorligt, men måske skulle man spise en skive brød eller to til. Der er naturligvis en pudsig kontrast imellem ikke mindst feministers rasende tirader imod det andet køn (undskyld: et af de andre køn) og deres grib-mig-jeg-besvimer-reaktion på grimme ord.

Det er i det hele taget vanskeligt at tage alvorligt, når man nu ved, at disse nyfascisters taktik netop er provokationen. Racismen i samfundet er ”skjult”, den må frem i lyset, og hvilket bedre middel hertil er der vel end at erklære, at BLACK lives matter.

Og vel at mærke ikke, at ALL lives matter. Det er jo racistisk!

Fremtiden er KVINDELIG, der er ikke plads til ”hvide heteroseksuelle mænd”. Og her bør man betænke, at det ikke er racisme eller sexisme at tilkende en gruppe nogle bestemte negative egenskaber alene på grund af deres race, køn eller seksuelle præferencer, når blot de ikke er sorte, kvinder eller homoseksuelle.

På samme måde er det uhyre politisk korrekt, når transseksuelle mænd truer med at slå tænderne ud på lesbiske kvinder, der ikke opfatter dem som kvinder. Og hvis alt dette ikke leverer de ønskede hate crimes, må man jo tage andre midler i brug som i USA, så man kan opretholde narrativet om modpartens vold og undertrykkelse – det fungerede som bekendt udmærket i Nazi-Tyskland, selv om det der kun blev til en enkelt Kristallnacht.

Det overordnede formål er da heller ikke vanskeligt at gennemskue. Nemlig at tage opmærksomheden fra klassekampen og den stigende sociale ulighed.

Det er ikke længere ”de rige svin”, der er problemet. Det er de racistiske privilegerede hvide lokumsrensere!

En sådan demonstrativ ligegyldighed over for den trussel, nyfascismen udgør imod den frie forskning, for ikke at sige ”taking a knee”, denne artikel giver udtryk for, finder jeg oprigtigt talt bekymrende. Og det i væsentlig højere grad end folk, der ringer mig op og ånder i røret.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *