Skip to content

Finsk politik

”Undersøgelse dokumenterer, at Finlands statsminister modtager en tredjedel af alle hadefulde beskeder rettet mod regeringen,” skriver Politiken i dag. Nu kender jeg ikke meget til Sanna Marins politiske standpunkter, så jeg forsøgte mig på Wikipedia – enden på sagen, når alt er hørt – og da finsk uheldigvis lige netop er det skandinaviske sprog, jeg ikke behersker, den danske udgave.

Det lykkedes mig da at finde frem til, at hun ved tiltrædelsen var verdens yngste siddende regeringschef, og at hun forinden har været ordfører i et byråd, medlem af et regionalråd, næstformand og formand. Ligesom admiralen i ”Pinafore” har hun ganske tydeligt aldrig overvejet at løbe rundt som en hovedløs høne (juoksentelisinkohan på finsk).

Hendes mor var lesbisk. Hun har en mand, der hedder Markus, og en datter, der hedder Emma

Og jeg citerer: ”Den 23. november 2020 blev Marin valgt til BBCs liste over de 100 mest inspirerende og indflydelsesrige kvinder i verden. Den 9. december 2020 blev hun rangeret (sic) 85. på Forbes’ liste over verdens 100 mest magtfulde kvinder sammen med premierministre i Norge og Danmark.

I 2020 blev hun også valgt Young Global Leader af World Economic Forum. Den 17. februar 2021 var Marin på Times-listen over hundrede ledere, der forventes at påvirke samfundet i fremtiden.”

Da det endnu ikke helt var gået op for mig, hvem det er, hun inspirerer, og hvad det er for en indflydelse og magt, hun udøver, hvorved hun forventes at påvirke samfundet i fremtiden, gik jeg over til den engelske udgave. Den var da også en hel del mere informativ.

Her modtog jeg omsider den vitale information, den danske udgave havde udeladt. Sanna Marin går uden BH!

Dette førte i oktober 2000 til, at hun modtog et mistillidsvotum fra sexister. Jeg tror nu omsider, jeg har fået mit svar, og endda med et bredt anvendelsesområde.

Sanna Marin, Finlands statsminister.

Politik og kvalifikationer: Hun er en ung kvinde.

Opposition og kritik: Hun er en ung kvinde.

Og så er det noget, selv de politiske kommentatorer på tv kan forstå!

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *