Skip to content

Ligeret

Nu får public service-mediet SVT og dagbladet Expressen hård kritik efter tirsdag at have live-transmitteret en voldtægtsanklaget svensk topjurists pressemøde, hvor han uimodsagt gik til angreb på en kvindelig jurastuderende – ukendt for offentligheden – der har anklaget ham for voldtægt.

Det skriver Politiken i dag.

Hvis nogen anklager mig for en forbrydelse, som jeg efterfølgende bliver frikendt for, og som har været på alle avisforsider, kan min anklager ikke forvente anonymitet. I modsat fald vil man kunne anklage hvem som helst for hvad som helst uden nogen konsekvenser for en selv, hvis det er politisk ekspedient, hvad et retssamfund ikke kan overleve.

Noget andet er, at loven bør ændres. At benytte sig af en kvindes beruselse til at gøre tilnærmelser til hende, er voldtægt.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *