Skip to content

Bekæmp fattigdommen i Danmark – afliv en fattig! Børnene først.

Regeringen præsenterer senere i dag en bred aftale. Den gør det blandt andet muligt at tvangsbortadoptere børn før fødslen.

Den australske aboriginer Lorna Cubillo kan stadig huske, da hun blev tvangsfjernet fra sin familie som syvårig. Hun blev spærret inde bag pigtråd på ladet af en gammel lastvogn sammen med 16 andre grædende aboriginske børn, deriblandt en otte måneder gammel baby.

Børnenes forældre løb hulkende efter lastbilen. I desperation piskede mødrene sig selv til blods med grene.

Men lige meget hjalp det. Børnene blev kørt bort ad de støvede jordveje til børnehjemmet i Australiens nordligste storby Darwin.

For mange af børnene var det sidste gang, de så deres familie. Lorna er i dag 60 år og pensioneret skolerengøringsdame.

Den 13. juni 1973 vedtog Folketinget Lov om adgang til svangerskabsafbrydelse. Den trådte i kraft den 1. oktober samme år.

Allerede i 1929 havde et overvældende politisk flertal imidlertid vedtaget en lov om kastration og sterilisation. Fem år senere blev forsøget til en særlov, og i 1935 kom endda flere grupper med.

Nu kunne også fattige, drikfældige, hjemløse og flere andre forhindres i at forplante sig til samfundets bedste – om nødvendigt under tvang. Som det første land i verden havde Danmark lovgivet for at begrænse ”de abnormes” antal.

Det blev det nazistiske Tyskland, der gav debatten om medlidenhedsdrab sit næste skub. Syd for grænsen var man allerede begyndt at likvidere sindslidende og handicappede i 1939 med det såkaldte eutanasiprogram T4.

Danmark kan dog efter sigende ende med at skulle bløde op på tiggeriloven, der som udgangspunkt giver 14 dages fængsel for at tigge på gaden. Det fastslår Institut for Menneskerettigheder, fordi den schweiziske regering undlader at anke en opsigtsvækkende dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol om tiggeriloven.

Jeg tror nu ikke, at nazisterne bekymrede sig stort om menneskerettigheder, så hvorfor i alverden skulle foregangslandet Danmark gøre det? I Tyskland gik der trods alt seks år, før initiativtagerne blev hængt.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *