Skip to content

Af “Historier” 19

”Har den tanke nogen sinde strejfet dig, at universet måske har en indbygget Disk Cleanup Tool, der fjerner temporary files, men har glemt at slette kopien i din hjerne? Hvis du tænker dig om, er jeg sikker på, at du kan komme i tanker om talrige eksempler på ting, der forsvinder sporløst eller dukker op på steder, hvor du umuligt kan have anbragt dem.

De forbipasserende i L. A. NOIRE er NPC’er, Non Player Characters. I vores virkelighed går vi naturligvis ud fra, at dem, vi møder på gaden, er mennesker ligesom vi selv.

Men tænk så på, at den store majoritet af disse personer alle sammen handler, taler og tænker på samme måde. De synes at være overbevist om sandheden af påstande, de kort tid forinden ville have bestridt, uden at være bevidste om nogen sinde at have ment noget andet.

Har du prøvet at foreslå en af disse figurer, at et præsidentvalg, hvor den siddende, demokratisk valgte præsidents valgtaler er blevet bortcensureret på alle medier, inklusive de sociale, af milliardærer, måske ikke er gået rigtigt til, og fået søvngængerens tomme blik til svar? Måske er der kun et begrænset antal, der er programmeret med evnen til at tænke, og resten blot en del af baggrunden.

Filmen ’Quo Vadis’ reklamerede med ’a cast of thousands’, men hvis du ser nærmere efter, vil du opdage, at folkemængden består af flere identiske sektioner. Det kunne være interessant at underkaste optagelserne af kvindemarchen i 2017 en tilsvarende analyse.

Denne type fænomener er måske i virkeligheden det bedste bevis på, at verden er en simulation – virkelige mennesker stiller sig ikke op sammen med en million andre og råber de samme ord! Der er naturligvis noget trøsterigt ved den tanke, at der kun omkom en snes mennesker i de to verdenskrige.”

”Jeg finder den nu nærmest skræmmende. Den fundamentale idé i moderne tid er demokratiet. Men hvis de fleste mennesker er NPC’er, så er der jo tale om et rent undertrykkelsesmiddel over for de få virkelige mennesker.”

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *