Skip to content

Macbiden

I USA er Demokraterne blevet bange. De har med andre ord måttet sande Macbeths ord, efter at han har myrdet den retmæssige konge: ”To be thus is nothing, but to be safely thus.”

En meningsmåling viser, at hver tredje amerikaner er overbevist om, at præsidentvalget var et statskup – rundt regnet hundrede millioner sølvpapirshatte ifølge Politiken. Hvis det havde været en tidligere russisk delstat, ville årets pressefoto have været af massedemonstrationerne imod diktatoren med et krav om at sende FN-observatører, så valget kunne gå om og rigtigt til.

Selv de mest konservative politiske kommentatorer kalder stormen på regeringsbygningen den 6. januar en opstand, med andre ord en fejlslagen revolution. Selv det, at oppositionen traditionelt er en tilhænger af lov og orden, virker ikke beroligende.

Hitler bevarede som bekendt magten i 1934 ved at skille sig af med SA, hvis bølleterror havde forskaffet ham den året før, men nu var blevet en liabilitet. Spørgsmålet er så, om det er for tidligt eller for sent for Biden.

Det er godt nok lykkedes Demokraterne at ophæve alle konstitutionens garantier – religionsfrihed, ytringsfrihed, pressefrihed og retten til at bære våben – men ikke at indføre det etpartisystem, der ligeledes er en forudsætning for dannelsen af et totalitært samfund. Tværtimod har Republikanerne samlet sig om deres faldne leder.

Overalt i samfundet vokser modstanden – især forholdsreglerne imod valgsvindel bekymrer af indlysende grunde Demokraterne, som ikke havde planlagt, at ”rotterne” nogen sinde igen skulle komme til magten. I nogle stater vil det måske snart ikke længere være lovligt at bortcensurere antinazistiske indlæg, og det kan ligeledes blive vanskeligt at afskedige lærere, der stiller sig kritiske til de nynazistiske raceteorier.

Dette vil givetvis skade Demokraterne, hvis motto som bekendt er Divida et Impera – et USA, der er splittet i race, køn og seksuel orientering, er dårligt rustet til at møde den nazistiske fare. Problemet er, at alle hader nazisterne, måske endda mere end de frygter dem.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *