Skip to content

Selskabet til Efterforskning af Total Idioti

Konfronteret med universets absurde størrelse og sin egen insektagtige lidenhed er menneskeheden blevet grebet af agorafobi. At der bag den blå himmel var en sort mur, var noget, vi ikke behøvede at vide.

Sådan havde det naturligvis ikke altid været. I to årtusinder havde mennesket beboet et udvidet Eden.

Og endnu før dets fjerne garant havde guder og mennesker levet i fred med hinanden – når man så bort fra en syndflod eller to. Nu var det på høje tid, at de vendte tilbage.

Og de må jo være der, oppe i himlen, som de altid har været, selv om det er et stykke tid siden, at vi har set noget til dem, Alt andet er for os lige så matematisk usandsynligt som for middelalderens mennesker, at Gud ikke skulle have skabt verden.

Mennesket behøver sine guder. Så hvor er de?

I over et halvt århundrede har vi bedt til dem med radioteleskoper og ofret guldplader på flyvende altre, der, hvis posten nogen sinde når frem, må give samme mening for modtageren som et personnummerbevis for en dybhavsfisk. Bortset fra, at de naturligvis er alvise.

Det er guder jo. Deres civilisation er trods alt ældre end Atlantis.

Og omtrent lige så faktuel. SETI har kort sagt erstattet det tyvende århundredes parapsykologi som det enogtyvendes pseudovidenskab, med ufologien som den populære udgave, ligesom førhen New Age.

There are billions of stars in the Milky Way similar to the Sun.

With high probability, some of these stars have Earth-like planets in a circumstellar habitable zone.

Many of these stars, and hence their planets, are much older than the Sun.

If the Earth is typical, some may have developed intelligent life long ago.

Some of these civilizations may have developed interstellar travel, a step humans are investigating now.

Even at the slow pace of currently envisioned interstellar travel, the Milky Way galaxy could be completely traversed in a few million years.

And since many of the stars similar to the Sun are billions of years older, Earth should have already been visited by extraterrestrial civilizations, or at least their probes.

Dette paradoks er opkaldt efter fysikeren Enrico Fermi. Det er imidlertid langtfra det eneste af sin art.

Der er over en million indbyggere i København.

Mange af dem holder Politiken.

En stor del af dem læser deres avis på en bænk i en park, mens de spiser en pølse fra en pølsevogn.

Den 17. august 2021 læste en bekendt af mig Politiken på en bænk i en park, mens han spiste en pølse fra en pølsevogn.

Nu er mit spørgsmål: Hvor er alle de andre eksemplarer af Politiken fra den 17. august 2021 med en ketchupplet af form som et hjerte i det øverste højre hjørne af side 19?

Uheldigvis har Københavns kommune nægtet at bevilge den nødvendige million til en grundig efterforskning af sagen. Og det på trods af et stadig voksende antal rapporter fra vidner til aviser med ketchuppletter, der er blevet truet til tavshed af enarmede mænd.

Hvad er det, vi ikke må vide?

Published inUncategorized

One Comment

 1. But seriously (seriøst). Hvorfor ikke?

  Som en computersimulation viser, opstod de første civilisationer i vores galakse for fem milliarder år siden. Efter blot fjorten millioner var hele Mælkevejen koloniseret (why are we always the last to know these things?)

  After all, it’s a period of civil war. Rebel spaceships, striking from a hidden base, have won their first victory against the evil Galactic Empire.

  During the battle, Rebel spies managed to steal secret plans to the Empire’s ultimate weapon, the DEATH STAR, an armored space station with enough power to destroy an entire planet. Clearly, we should be in on it – where do they get those wonderful toys?

  Men bare giv vores teknologiske civilisation fjorten millioner år (only 13.999.900 to go!) Så vil vi endelig møde vore galaktiske brødre, som vi naturligvis ved fra ”Star Trek”, er bøsser i kapper – jo mere avancerede, jo mere bøssede!

  Alt sammen forudsat, at vi kommer gennem klimakatastrofen. Og at der til den tid stadig vil være nogen arter tilbage, som vi kan jage med vores stenøkser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *