Skip to content

O Fortuna II

Hvor fjernt ligger ikke dette klynkeri Cæsars forsikring til den skrækslagne skipper: Caesarem vehis et fortunam eius! Fortune is a a strumpet, siger Shakespeare, og han har naturligvis ret.

Verden er i sidste ende ikke grundet på retfærdighed, men på kærlighed, det vil sige personlige præferencer. Det gælder ikke mindst guderne – de virkelige guder, ikke de kristnes hadefulde dydsmønster – og dermed også lykken.

Og deri Lykken netop jo bestaaer,

At den umiddelbar, ved skiulte Kræfter,

Hen til sin elskte Gienstand sikkert naaer.

Lykkelig den, der elsker og er elsket af sin skæbne. Det er en gengældt kærlighed, flæbet, der demonstrerer for sine ”rettigheder”, møder den aldrig, han bliver skyllet ud i historiens store lokum sammen med den masse, hvis selskab han sætter så stor pris på!

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *