Skip to content

Første søndag i advent

Når vi søger religionens rødder på varmere breddegrader, kan det få os til at glemme, at selv om vi – i det mindste rent formelt – har adopteret én mellemøstlig religion og forfølger en anden, ville vi finde præcis den samme magiske tankegang ved en udgravning der, hvor vi står. Det ville måske ikke engang kræve så mange spadestik i kraft af det, vi kalder ”tradition”.

Drej kun universet helt omkring,

vend kun op og ned på alle ting,

jorden med, thi den er falsk og hul,

rør blot ikke ved min gamle jul.

Det er et fromt ønske på en tid, hvor MERRY CHRISTMAS i den politiske korrektheds navn er forsvundet ud af sproget, nok ikke så meget på grund af CHRIST eller MASS som MERRY, ligesom GAY i dag betyder noget andet.

Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.

Fascismen har sin rod i kapitalismen.

Die Bourgeoisie hat dem Familienverhältniß seinen rührend-sentimentalen Schleier abgerissen und es auf ein reines Geldverhältniss zurückgeführt.

Sentimentale, vielleicht. Gefühlsmässige, gewiss.

Om nynazisterne kalder sig sig feminister eller Black Lives Matter, den grundlæggende følelse er altid had. Målet er magt, at snyde og ikke blive snydt.

For denne type mennesker, slaver, der imødekommende brander sig selv, er der ingen tredje mulighed. Givetvis var meget af dette hult.

Tvungen selskabelighed, hvor frustrationer luftes, børn med ønskelister som prokuratorens anklagepunkter, en gud, hvis kadaver bliver pakket ned første juledag sammen med den øvrige pynt. Det kan ikke være andet, eftersom anstændigheden er reaktionær, og glæden hedning.

Fred på jord er ikke længere rentabel. I stedet har vi fået progressive veganere, der spæger kødet værre end nogen middelalderlig munk, gespenster med svingende hestehaler højtravende på landevejene, hvor man engang færdedes i et mindre militært tempo, balder af stål og patter af plastic.

Julen er mørkets fest, og nisser bryder sig ikke om lyskæder. Den er kun de dødes, hvor der endnu findes levende.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *